Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » Архів матеріалів

УВАГА!

РОЗПОЧАВ РОБОТУ НОВИЙ ВЕБ-САЙТ МИКОЛАЇВСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ ЗА АДРЕСОЮ:

http://mukolaivjst.ucoz.ua/

Переглядів: 914 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 17.04.2015

Переглядів: 806 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 07.04.2015

Особливий період – період, що настає з моменту оголошення рішення про мобілізацію (крім цільової) або доведення його до виконавців стосовно прихованої мобілізації, чи з моменту введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, та охоплює час мобілізації, воєнний час і, частково, відбудовний період після закінчення воєнних дій.

Наразі одночасно діють АТО й особливий період.

Мобілізовані в особливий період, мають наступні права та гарантії:

Отримувати грошове забезпечення в повному обсязі, з урахуванням всіх надбавок та премій, на рівні військовослужбовців контрактної служби (відповідно до посад та військових звань).

Постанова Кабінету Міністрів України «Питання грошового забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період» від 09.04.2014 № 111.

Використовувати весь комплекс гарантій соціального і правового захисту, встановлених законодавством для військовослужбовців.

Всі пільги, передбачені Законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про соціальний і правовий статус військовослужбовців і членів їх сімей», Кодексом законів про працю тощо в тому числі:

Переглядів: 5307 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (7)

Колядників, Господарів, Циганів та актуальних персонажів сьогодення можна було впізнати у традиційній українській Маланці у виконанні Народного гурту "Гердан" та працівників Миколаївської школи мистецтв, а ще посівальників хору районного Народного Дому, які 13 січня завітали до Миколаївського районного управління юстиції та привітали зі Старим Новим роком.

Переглядів: 1345 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

19 грудня 2014 року правоохоронці відзначили 23-ю річницю від дня створення української міліції.У Миколаївському РВ ГУМВСУ  зібрались працівники, ветерани ОВС та гості: голова Миколаївської РДА В. Я. Шимко, заступник голови районної ради Ясеницький О. С., заступник прокурора Євген Заходило та начальник Миколаївського районного управління юстиції Козловський В. М., котрий вручив працівникам та міліціонерам-ветеранам грамоти  та цінні подарунки. Вітаємо працівників міліції зі святом. 

 
Переглядів: 1208 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 30.12.2014 | Коментарі (0)

Насильство в сім’ї – будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї щодо іншого члена сім’ї, якщо ці дії завдають йому моральної шкоди, шкодять його фізичному чи психічному здоров’ю.

Відповідно до Закону України „Про попередження насильства в сім’ї”, насильство буває фізичним, сексуальним, психологічним (шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування) чи економічним (умисне позбавлення житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалий має передбачене законом право, що може призвести до його смерті, викликати порушення фізичного чи психічного здоров’я).

Що робити у випадку насильства в сім’ї?

Складіть заздалегідь план своїх дій: що робити, куди піти в разі небезпеки. Якщо необхідно піти з дому - підготуйтеся: зберіть найнеобхідніші речі, ліки, одяг, ключі, особисті документи та документи, що підтверджують ваші права власності на житло, машину тощо.

Визначте не одне, а декілька місць, де ви могли б сховатися, якщо підете з дому. Пам’ятайте адреси, номери телефонів людей, яким ви можете довіритися у випадку загрози вчинення насильства, або організацій, до яких маєте намір звернутися.

Заздалегідь продумайте можливі вирішення важливих юридичних питань: розірвання сімейних стосунків, питання спільного майна, місце проживання дітей та виплати аліментів. Юристи соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді чи громадських організацій можуть надати вам безкоштовну консультацію, якою варто скористатися.

Також подумайте про те, як уберегти дітей від повторення ситуації насильства: домовтеся й підготуйте необхідні документи для керівника дитячої установи або навчального закладу про те, що дітьми опікуєтеся тільки ви і ніхто, крім вас, не має права забирати їх.

Якщо вам чи вашим дітям уже завдали тілесних ушкоджень, обов’язково повідомте про це працівнику міліції та зверніться до медичної установи. Медичні висновки про отримання тілесних ушкоджень можуть бути вагомим доказом.

Не дозволяйте нікому принижувати та ображати вас!

Уявіть найгірший розвиток подій та свій стан у такому випадку. Також уявіть своє життя без насильства. Намагайтеся досягнути бажаних змін. Якщо ви не можете визначитися щодо подальшого життя або вам важко прийняти рішення, скористайтеся безкоштовними психологічними консультаціями соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадських організацій.

Куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства?

Переглядів: 1145 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 22.12.2014 | Коментарі (0)

Найвищу юридичну силу в нашій країні має Основ­ний закон — Конституція України. Вона є державно-пра­вовою основою військового законодавства. Воїни Зброй­них Сил користуються всією повнотою прав і несуть усі обов"язки громадян України, що передбачені Конститу­цією. Права воїнів не тільки проголошуються, а й реаль­но забезпечуються. Серед них — права на недоторкан­ність особи, матеріальне забезпечення, освіту, житло, охорону здоров"я, свободу совісті та ін. Ніхто не повинен обмежувати військовослужбовців та членів їх сімей у правах і свободах, визначених законодавством України. Військовослужбовці, як і всі громадяни України, мають виковувати конституційні обов"язки: дотримуватися за­конів держави, сумлінно служити, поважати правила громадського життя.

Закон України «Про загальний військовий обов"язок і військову службу» був прийнятий Верховною Радою України 25 березня 1992 р. Він складається з дев"яти розділів: «Загальні положення», «Підготовка громадян до військової служби», «Служба в запасі», «Військовий облік військовозобов"язаних і призовників» та ін.

Законодавство України забезпечує військовослуж­бовцям строкової служби ряд прав і свобод. Вони мають право обирати і бути обраними до Рад народних депута­тів, інших виборних органів держави. Для здійснення цього права командири (начальники) всіх ступенів повин­ні забезпечити належні умови. Військовослужбовці ма­ють право створювати свої громадські об"єднання відпо­відно до законодавства України. Однак вони не можуть бути членами політичних партій, організацій, рухів. Ар­мія і флот перебувають поза політикою, і тому військо­вослужбовці повинні дотримуватися лише загальнодержавної ідеології та законів України. Не допускаються організація військовослужбовцями страйків та участь у їх проведенні.

Воїни Збройних Сил України, інших державних військових формувань мають право оскаржити в суді не­законні дії командирів, військових посадових осіб і орга­нів управління в порядку, передбаченому статутами Збройних Сил.

Переглядів: 1510 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 15.12.2014 | Коментарі (0)

До дня Святого Миколая начальник Миколаївського районного управління юстиції В.М.Козловський привітав з наступаючим святом Олю Беспалекову та вручив цінні подарунки її батькові, які були переселені на териорію Миколаївського району з міста Луганськ.

  

Переглядів: 764 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 12.12.2014 | Коментарі (0)

У рамках проведення всеукраїнського тижня правових знань 11 грудня 2014 року у Держівській ВК-110 начальником відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Миколаївського районного управління У.П.Процюк прочитано лекцію для засуджених на тему "Конвенція прав людини та основоположних свобод та Єропейський суд з прав людини". На даному заході були присутні начальник відділу СВПР, підполковник внутрішньої служби - Жирун О.П., начальник відділення СПС №2 даної установи, старший лейтенант внутрішньої служби Вуйко М.М. На лекції були присутні 53 засуджених, на поставлені запитання начальником відділу ДРАЦСУ було дано вичерпну відповідь.

Переглядів: 847 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 11.12.2014 | Коментарі (0)

У рамках проведення всеукраїнського тижня правових знань 8 грудня 2014 року у Миколаївській ВК-50 начальником Миколаївського районного управління В. М. Козловським прочитано лекцію для засуджених на тему "Конвенція прав людини та основоположних свобод". На даному заході були присутні заступник начальника ВК, підполковник внутрішньої служби - Горон І.Б., начальник відділення даної установи, майор Гуменецький Ю. Г. та капітан Гринчищин Р. Ю. На лекції були присутні 55 засуджених, на поставлені запитання начальником управління юстиції було дано вичерпну відповідь.

Переглядів: 876 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 08.12.2014 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 43 44 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024