Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2012 » Травень » 8 » Виконання функцій з реалізації державної політики у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно.
15:11
Виконання функцій з реалізації державної політики у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Розвинений ринок  нерухомого  майна  є основою функціонування будь-якої економіки.  Оптимізація обігу  нерухомості  є  одним  із головних  завдань  держави в сфері економічної політики.  Провідне місце у цьому займає правове регулювання відносин,  пов'язаних  із державною  реєстрацією прав на нерухоме майно.

     У зв'язку з цим виникла необхідність у регулюванні  відносин, пов'язаних  з  державною  реєстрацією  прав на нерухоме майно,  на якісно новому рівні.  Саме тому Верховною Радою України 11  лютого 2010  р.  і  прийнято Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх  обмежень"  та  ряд інших  законодавчих  актів України  які регулюють відносини, пов'язані з державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно.

     Закон спрямований на  виправлення  практики,  що  склалася  в Україні  у  сфері  регулювання  відносин,  пов'язаних  з державною реєстрацією речових  прав  на   нерухоме   майно.   Так,   Законом   передбачається  створення  єдиної  системи державної реєстрації речових  прав  на  нерухоме  майно  та  їх  обтяжень  і визначаються  нові  підходи  до державного  регулювання цивільних правовідносин  у  цій  сфері.  
     Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно за Законом   здійснюватиметься за принципом "єдиного  вікна",  який полягає у тому,  що в одному органі будуть реєструватися всі права та обтяження на нерухоме майно,  як на земельні ділянки,  так і на об'єкти, розташовані на них.

     Відповідно до  Закону    систему органів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно складатимуть  спеціально уповноважений   центральний   орган   виконавчої  влади  з  питань державної реєстрації прав.

               Водночас у ході реалізації адміністративної  реформи  зазнала змін  і  система органів  державної  реєстрації  речових  прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Так, відповідно до Указу Президента України  від  9  грудня  2010  року N 1085/2010   "Про оптимізацію  системи  центральних  органів  виконавчої  влади"   в Україні    розпочато    адміністративну    реформу,    однією   із концептуальних засад якої  є  покладення різного  функціонального характеру   повноважень  на  міністерства,  служби,  агентства  та нспекції.

     Цим Указом вирішено утворити Державну реєстраційну службу  та покласти  на  неї  функції з реалізації державної політики у сфері реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців,  у сфері реєстрації  релігійних  організацій,  а також функції з реалізації державної політики у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно.

               Реєстраційна служба Миколаївського районного управління юстиції знаходится за адресою м.Миколаїв вул.Чайковського, 18 (3 поверх).  

     Повноцінне функціонування   системи   державної    реєстраці речових   прав  на нерухоме  майно  та  їх  обтяжень,  в  порядку визначеному Законом , розпочнеться з 1 січня 2013 року. На  сьогодні  вживаються всі необхідні заходи для  запровадження такої системи ще швидше, можливо з липня місяця поточного року відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній раді України.

     Безумовно запровадження  системи державної реєстрації речових прав на нерухоме  майно  в  Україні  забезпечить  вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, належний  рівень захисту  прав  власності  фізичних  і юридичних  осіб на нерухоме майно, гарантованих Конституцією України, створення сприятливих  умов  для  розвитку  ринкових  відносин та поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

Матеріал підготував: начальник реєстраційної служби Миколаївського РУЮ Данилко І.І.

Переглядів: 959 | Додав: Дмитречко_В_М | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024