Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2014 » Липень » 21 » Обговорювали зміни до Конституції
11:55
Обговорювали зміни до Конституції

21 липня 2014 року, на засіданні Міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення обговорювався законопроект № 4178а від 26.06.2014 про внесення змін до Конституції України (щодо повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування). З доповіддю виступив начальник Миколаївського районного управління юстиції В.М. Козловський.

Переважна більшість запропонованих змін стосуються саме децентралізації публічної влади в Україні та посилення конституційно-правового статусу місцевого самоврядування. До повноважень Президента пропонується включити призначення на посаду за згодою Верховної Ради України та звільнення з посади Голови Служби безпеки України, Голови Служби зовнішньої розвідки України, Голови Державного бюро розслідувань;

Змінами вилучаються з конституційного регулювання обласні та районні державні адміністрації. Натомість основні повноваження мають бути зосередженні на базовому рівні (село, селище, місто). Разом з тим, передбачається утворення виконавчих органів обласних та районних рад. Голова обласної ради, голова районної ради має обиратись зі складу депутатів відповідної ради та очолювати її виконавчий орган.

У регіонах і районах пропонується запровадити інститут представників Президента України, які на відповідній території здійснюватимуть нагляд за відповідністю Конституції та законам України актів органів місцевого самоврядування та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, координуватимуть взаємодію територіальних органів центральних органів виконавчої влади, спрямовуватимуть та організовуватимуть діяльність усіх територіальних органів центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в умовах надзвичайного або воєнного стану, здійснюватимуть інші повноваження, визначені Конституцією та законами України. Слід відзначити, що такі представники Президента звільняють та призначаються на посаду виключно Президентом, Представники Президента України при здійсненні своїх повноважень відповідальні перед Президентом України, підзвітні та підконтрольні йому. Рішення представників Президента України, що суперечать Конституції та законам України, іншим актам законодавства України, скасовуються Президентом України.

На жаль, на даний момент нема інформації про закони України, які б регулювали компетенцію Представників Президента України. В зв’язку з цим В.М.Козловський вніс пропозицію щодо пакетного прийняття змін до Конституції України разом  із законопроектом, який би визначав компетенцію Представників Президента.

 

Начальник Миколаївського

районного управління юстиції                                           В.М.Козловський

Переглядів: 514 | Додав: Дмитречко_В_М | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024