Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2014 » Листопад » 25

Здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, протидія та запобігання будь-яким його проявам, надання правової допомоги особам, які потерпають від насильства в сім’ї тощо мають законну підтримку на рівні держави.
Так, Законом України «Про попередження насильства в сім’ї» визначено органи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, їхні повноваження та відповідальність осіб, які вчинили насильство в сім’ї. Крім цього, розпорядженням Кабміну від 01.12.2010р. № 2154-р затверджено План заходів з проведення Національної Кампанії «Стоп насильству» на період до 2015 року, у відповідності до якого необхідно проводити інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на протидію усім формам насильства та інформувати широкі верстви населення про правові основи запобігання та протидії насильства в сім’ї та про види допомоги особам, які потерпають від такого роду посягань.

Про випадки насильства в сім’ї або реальної загрози його вчинення необхідно повідомляти правоохоронні органи, а саме: службу дільничих інспекторів – у випадку вчинення насильства дорослими над дітьми та у випадку прояву насильства особою до 18-ти років – до кримінальної міліції у справах дітей. За 2010 рік надійшло 133 таких звернення. Вказані органи виявляють причини і умови, що сприяють проявам насильства в сім’ї, ведуть профілактичний облік осіб, схильних до таких проявів насильства (станом на 01 січня 2011 року на обліку знаходиться 126 таких осіб), проводять виховно-попереджувальну та профілактичну роботу, виносять захисні приписи ( за 2010 рік - 18) та офіційні попередження (вручено у 2010 році 108) членам сім’ї, які вручають під розписку. Захисний припис може бути винесений і прокурором. Цим приписом забороняється чинити певні дії по відношенню до жертви насильства – це заборона будь-якої форми спілкування з нею, отримання про неї будь-якої інформації тощо. Постраждалих осіб від проявів насильства в сім’ї на деякий час розміщують в спеціалізованих установах – кризових центрах та центрах медико-соціальної реабілітації, де їм надають медико-санітарну, психологічну, соціальну та правову допомогу.

Особи, які вчинили насильство в сім’ї, несуть адміністративну, цивільну та кримінальну відповідальність. Так, ст. 173² Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу – від 51 до 170 грн., виправних робіт – від 1 до 2-х місяців та адмінарешт – від 5 до 15 діб. За вчинення легких тілесних ушкоджень при прояві насильства в сім’ї може настати кримінальна відповідальність згідно ст. 125 Кримінального кодексу України, якою передбачено такі види відповідальності як штраф – від 850 до 1700 грн., громадські роботи – від 200 до 240 годин або виправні роботи до 1 року, адмінарешт до 6-ти місяців та обмеження волі до 2-х років.

Також спеціалізовані установи, в яких перебували особи, що постраждали від проявів насильства в сім’ї, можуть звернутися до суду з позовом про відшкодування коштів на їх утримання до осіб, що вчинили насильство в сім’ї.

Переглядів: 827 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Питання захисту прав людини та основоположних свобод - одне з основних у політичному діалозі між Україною і ЄС та перебуває в центрі уваги міжнародної спільноти й української влади.

Як відомо, Президент України відповідним Указом доручив розробити Національну стратегію у сфері прав людини із залученням представників органів державної влади, місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій , провідних вітчизняних учених і міжнародних експертів у відповідності до міжнародних стандартів.

«Для нас важливий обмін системними думками та конструктивна співпраця», - наголосив Антон Янчук, заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції, звертаючись до представників неурядових організацій та міжнародних експертів, які взяли участь в обговоренні проекту Національної стратегії у сфері прав людини в Міністерстві юстиції.

За словами Сергія Кислиці, заступника Міністра закордонних справ України, в документі, який готується, має бути запроваджено періодичний огляд виконання майбутньої стратегії та відповідного плану дій за участі громадських організацій та міжнародних експертів.

Серед напрямів проекту Стратегії, які обговорювались під час зустрічі: право на свободу слова та доступ до публічної інформації; право на свободу мирних зібрань та об'єднань (асоціацій); право на справедливий суд; право на свободу та особисту недоторканість; забезпечення захисту права на приватне життя; соціальні та економічні права; право на підприємництво; боротьба з дискримінацією, насильством та торгівлею людьми тощо.

Під час обговорення проекту Стратегії наголошувалось, шо головною метою цього документу є побудова системного підходу, який допоможе забезпечити права людини в Україні та виконання своїх обов'язків органами державної влади щодо цього.

Матеріал взято з веб-сайту Міністерства юстиції України

Переглядів: 772 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

22 листопада 2014 року о 15:30 відбувся День пам'яті жертв Голодомору в Україні.

Цей захід відбувся біля монументу Матері Божої та біля Пам'ятного Хреста на місцевому кладовищі. 

Із вступним словом виступив вчитель історії Тернопільської ЗОШ  Грица Богдан Олексійович. Панахиду за померлими відправили три священники різних релігійних конфесій.

У заході взяли участь голова Миколаївської районної державної адміністрації Шимко В.Я., голова Миколаївської районної ради Жила О.В., секретар Миколаївської міськради Щебель А.І., начальник Миколаївського районного управління юстиції Козловський В.М. та працівники управління.

 

Переглядів: 1141 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024