Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2010 » Грудень » 1 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
11:39
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом
    Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров"я під час Всесвітнього саміту міністрів охорони здоров"я за програмами профілактики СНІДу.
   З того часу Всевітній день боротьби зі СНІДом прийнято відзначати щорічно з метою привернення уваги до проблеми подолання епідемії ВІЛ/СНІДу, яка стала світовою соціальною проблемою і вимагає  консолідації зусиль медицини, громадськості та кожної людини зокрема.
    СНІД, або Синдром набутого імунодефіциту — важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), яке уражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму захворюванням.
    В Україні проблема профілактики та подолання СНІДу є надзвичайно гострою, адже відповідно до доповіді ООН наша держава посідає 6-е місце у світі за рівнем поширення епідемії ВІЛ/СНІД., і маштаби епідемії продовжують збільшуватися, оскільки за повідомленнями Комітету з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІД та інших соціально небезпечних хвороб Міністерства охорони здоров'я України, в нашій державі щодня реєструється 48 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію.
      З часу, відколи стало відомо про існування СНІДу, ставлення людей та суспільства в цілому до цієї теми змінилося - завдяки тому, що сьогодні відомі шляхи передачі захворювання; минули панічний страх та безпорадність перед новою, досі невідомою хворобою, спричинені незнанням та невіглаством.
      Про СНІД має знати кожен, адже хвороба не вибирає і на даний час ліків від неї не існує,  тому найпершим завданням у подоланні епідемії залишається запобігання та профілактика.

 Провідний спеціаліст МРУЮ
 Аліна Якубів
Переглядів: 749 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024