Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » Архів матеріалів

ВР ухвалила закон про гарантії для мобілізованих студентів, аспірантів та викладачів 

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до законів України «Про освіту та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників (№ 4889).

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 250 із 308 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
 

Переглядів: 598 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», в редакції від 09.05.2014, зокрема, визначено, що в’їзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї допускаються лише за спеціальним дозволом через контрольні пункти в’їзду-виїзду.

Станом на сьогодні відповідний  проект порядку в’їзду іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію опрацьовується причетними центральними органами виконавчої влади.

Таким чином, іноземцям з держав з візовим порядком в’їзду до України за отриманням візових документів слід звертатися до дипломатичних представництв або консульських установ України за кордоном.

Іноземці з держав з безвізовим порядком в’їзду до України можуть перебувати на території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь України виключно за умови перетинання державного кордону в діючих пунктах пропуску через державний кордон України з проставленням відповідних відміток в паспортних документах або імміграційних картках.

Законом внесено зміни до деяких нормативно-правових актів в частині відповідальності осіб за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України чим передбачено адміністративну (накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб) і кримінальну відповідальність (обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років).

Передбачений цим Законом правовий режим діятиме до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованій території.

 

Інформацію взято із: http://barcelona.mfa.gov.ua/ua

Переглядів: 504 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)

26 червня 2014 року, в рамках Всеукраїнського тижня права до Дня Конституції України, відбулось засідання "круглого столу" з членами Миколаївського осередку УТОС (Українське товариство сліпих). В заході взяли участь представники Миколаївського районного управління юстиції, Миколаївського районного суду та керівництво Миколаївського осередку УТОС. 

Обговорювали історію прийняття Конституції України, права, свободи та обов'язки, гарантовані нею, а також порядок внесення змін до Конституції України.

Переглядів: 576 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 01.07.2014 | Коментарі (0)

З нагоди 80-річчя від дня народження, начальник Миколаївського районного управління юстиції Козловський В.М.  привітав ветерана праці та громадського діяча Підковича Степана Васильовича. Також Степану Васильовичу вручили цінний подарунок та подяку за вагомий внесок в розбудову та формування Української державності.

Також на врученні був присутній редактор газети "Миколаївські вісті" Степан Семенюк

 

Переглядів: 602 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 01.07.2014 | Коментарі (0)

Причини виникнення корупції в Україні:

 - нерівномірність розвитку ринкового господарства. Під час посилення кризового стану економіки такі негативні явища, як інфляція, безробіття тощо, стають сприятливими умовами для збільшення обсягів тіньової економіки. Тобто за таких умов зменшується ефективність регулюючої ролі держави, що призводить до зростання корумпованості;

- розшарування суспільства на бідних і багатих. За рахунок державного майна збагатилася невелика група населення в Україні, яка мала безпосередній доступ до нього. Олігархами в Україні стають через тіньову приватизацію державної власності. Кожна людина хотіла б стати власником частки державного майна, але ж не кожен мав змогу долучитися до нього через розпорядників. Більша частина населення є бідною, змушена виживати в складних економічних умовах, коли повністю відсутні принципи соціальної справедливості;

- суперечність між швидкозмінними умовами ринкового господарства та чинним законодавством. Прогалини, які створюються завдяки такий суперечності, заповнюються тіньовими «правилами гри». Навіть у високорозвинених ринкових країнах економічні процеси випереджають чинне законодавство, тому вдосконалення правової бази повинно мати перманентний характер;

Переглядів: 2146 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 20.06.2014 | Коментарі (0)

Насильство в   сім'ї   -   будь-які   умисні  дії  фізичного, сексуального,  психологічного чи економічного  спрямування  одного члена  сім'ї  по  відношенню  до  іншого члена сім'ї,  якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім'ї як  людини  та громадянина  і наносять йому моральну шкоду,  шкоду його фізичному чи  психічному здоров’ю. Розрізняють фізичне,психологічне, сексуальне та економічне насильство. 

В Україні, на національному рівні, вже прийнято ряд законодавчих та нормативно-правових актів, які захищають від насильства в сім'ї, а також регламентують діяльність правоохоронних органів щодо попередження та припинення насильства в сім'ї.  До них належать: 
- Закон України "Про попередження насильства в сім'ї" від 15.11.2001 р., який визначає правові основи запобігання насильству в сім'ї, органи та установи, на які покладається здійснення заходів, спрямованих на його виконання.
- Закон України "Про охорону дитинства" від 26.04.2001 р. У цьому Законі було введено положення, яке забороняє тілесні покарання дітей у родині;
- Розпорядження Кабінету Міністрів України № 2154-р «Про затвердження плану заходів з проведення Національної компанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року; 
 "Сімейний кодекс" від 10.01.2002 р. який визначає засади шлюбу, права та обов'язки подружжя, права та обов'язків батьків і дітей.
- Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за вчинення насильства в сім'ї або невиконання захисного припису" від 15.05.2003 р.;
- Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства стосовно протидії насильству в сім'ї" від 25.09.2008 р.;
- Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 23.01.2004 р. №38 "Про затвердження заходів щодо виконання Закону України "Про попередження насильства в сім'ї" та Примірного положення про центр медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім'ї";

  Згідно Закону "Про попередження насильства в сім'ї" визначено перелік органів та установ, на які покладається здійснення заходів щодо попередження насильства в сім'ї. Такими установами визнані:
- органи виконавчої влади з питань попередження насильства в сім'ї;
- служба дільничних інспекторів міліції;
- кримінальна міліція у справах неповнолітніх органів внутрішніх справ;
- органи опіки і піклування;
- кризові центри;
- центри медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім'ї;
- органи виконавчої влади;
- органи місцевого самоврядування.
У кожного з цих органів різні обов'язки, тому вони повинні співпрацювати разом, адже тоді складатиметься майже повна картина окремих випадків, відповідно, стане простіше й ефективніше допомагати постраждалим від насильства в родині.

Переглядів: 1025 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 16.06.2014 | Коментарі (0)

Права та обов’язки, соціальний та правовий захист військовослужбовців, прийнятих на військову службу в добровільному порядку (за контрактом)

Порядок проходження громадянами України військової служби, їх права та обов'язки визначаються Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу» (далі – Закон), відповідними положеннями про проходження військової служби громадянами України, які затверджуються Президентом України, та іншими нормативно-правовими актами.

На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим статтею 20 Закону вимогам проходження військової служби.

Переглядів: 5971 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 16.06.2014 | Коментарі (1)

         Уже стало доброю традицією те, що 15 травня управління юстиції вітає медичних працівників з профАесійним святом.Також і цього року з нагоди Дня медичного працівника  від імені  начальника управління  юстиції   В. ​М. Козловського було вручено подяки окремим працівникам та пам'ятний подарунок.

Управління юстиції вітає усіх медичних працівників з професійним святом.

Переглядів: 602 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 13.06.2014 | Коментарі (0)

Останнім часом дедалі більшої популярності набуває тема дослідження родоводів. Одним із найбільш цінних та достовірних джерел з генеалогії усіх станів є метричні книги церков – книги записів про хрещення (народження), вінчання (шлюбу), поховання (смерті) конкретних осіб за встановленою формою. На підставі метричних книг, які знаходяться на зберіганні у відділі державної реєстрації актів цивільного стану видаються документи про реєстрацію акту цивільного стану – відповідні свідоцтва і витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

З давніх часів найважливіші події у житті людини, такі як народження, шлюб, смерть підлягали реєстрації. Спочатку ці відомості вносились до метричних книг, які до моменту створення органів реєстрації актів цивільного стану велись переважно церквами, кірхами, костьолами, мечетями та синагогами.

Такі книги можуть об’єднувати в одній книзі декілька десятиліть, і навіть століть та декілька населених пунктів. Метричні книги зберігаються у відділі державної реєстрації актів цивільного стану протягом 75 років від дати складення останніх записів у них, і після проходження терміну їх зберігання у відділі, передаються для подальшого зберігання у Державний архів Львівської області.

Переглядів: 874 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 10.06.2014 | Коментарі (0)

Щорічно 6 червня в Україні відмічається День журналіста. Це професійне свято було встановлено Указом Президента України № 251/94  від 25 травня 1994 року в честь прийняття Союзу журналістів України в 1992 році в Міжнародну федерацію журналістів.

З нагоди професійного свята, Миколаївське районне управління юстиції вітає усіх журналістів та бажає творчих звершень, наснаги та відданості своїй професії.

Також, начальник Миколаївського районного управління юстиції В.М.Козловський нагородив подяками окремих працівників в галузі журналістики.

Переглядів: 569 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 06.06.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 43 44 »
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024