Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » Архів матеріалів

4 червня 2014 року в м. Буську було проведено виїзне засідання Львівської обласної Міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Нараду проводили керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації, Голова Львівської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з  правової світи населення Трещов Мирослав Миколайович та заступник начальника Головного управління юстиції, заступник Голови Львівської обласної міжвідомчої координаційно-методичної  ради з правової світи населення Юськів Богдан Іванович.

Переглядів: 760 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 06.06.2014 | Коментарі (0)

Надання безоплатної правової допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей, що відбулися у період із 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

На виконання листа Міністерства юстиції № 4211-0-4-14/10.3 від 23 травня 2014 року, «Щодо надання безоплатної правової допомоги» та листа Головного управління юстиції у Львівській області від 03.06.2014 за № 17493/0/1-14/05-04 Миколаївське районне управління юстиції здійснює надання безоплатної первинної правової допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей, що відбулися у період із 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

Така допомога полягає в: наданні правової інформації, надання консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру), надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медитації.

Забезпечується першочергове надання такої допомоги під час роботи громадських приймалень з надання безоплатної первинної правової допомоги у взаємодії з державними нотаріальними конторами в порядку, встановленому законодавством, навіть якщо зазначені особи звертаються у не прийомні дні та години.

 

 

 

Переглядів: 607 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 03.06.2014 | Коментарі (0)

 

2 червня у рамках святкування Міжнародного дня захисту дітей у м. Миколаєві, у приміщенні Миколаївської дитячої школи  мистецтв, відбулася благодійна акція для дітей-сиріт,  позбавлених батьківського піклування  та  дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.  Загалом в акції взяло участь 147 дітей соціально незахищених категорій. Усі вони отримали сувенірні подарунки, а вихованці  школи мистецтв підготували для них концертну програму.

Організатори заходу – служба у справах дітей РДА, РЦСССДМ та відділ культури і туризму РДА.

Розпочався захід з молитви, яку відслужив  о.Василь Подобівський.

У заході взяли участь представник районної ради Ярослав Папуга,   керівник служби у справах дітей Зорина Цибульська, керівник відділу культури і туризму райдержадміністрації Ірина Іваночко, представники районного управління юстиції,  сектору кримінальної міліції у справах дітей Миколаївського РВ ГУМВСУ у Львівській області та кримінально-виконавчої інспекції Миколаївського РП.

Переглядів: 598 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 03.06.2014 | Коментарі (0)

30 травня 2014 року відбулось урочисте свято Останнього дзвоника в Миколаївській ЗОШ І ступеня. В заходах брали участь дирекція школи, депутати районної ради, священнослужителі та представники управління юстиції.

Зокрема, з вітальним словом виступив начальник Миколаївського районного управління юстиції, який побажав наснаги учням в навчанні та привітав переможців шкільних конкурсів:

Грабовенську Ірину, ученицю 2-А класу - за 1-е місце в номінації "Малюнок" в шкільному конкурсі малюнків "Мої права"

Кос Дарину - ученицю 2-Б класу за 1-е місце в шкільному конкурсі "Історія нашого міста".

Переможця були вручені грамоти та цінні подарунки від Миколаївського районного упрвління юстиції.

Переглядів: 704 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 30.05.2014 | Коментарі (0)

Повідомляємо, що 29 травня 2014 року о 14 год. у міському клубі м.Миколаєва відбулись громадські слухання питання законності передачі у концесію МКП "Миколаївводоканал", оформлену рішенням ради від 28 грудня 2012 року за №872 та від 23 травня 2014 року за №1240.

Від Миколаївського районного управління юстиції взяли участь начальник управління Козловський В.М. та начальник реєстраційної служби Данилко І.І.

Переглядів: 564 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 30.05.2014 | Коментарі (0)

26 травня скаути Миколаївської пластової станиці традиційно вшанували пам'ять провідного ідеолога ОУН, нашого земляка Михайла Палідовича-Карпатського, який загинув цього числа у 1944 році у лісі на Приймі.

В урочистих заходах брали участь голова Миколаївської районної ради Жила О.В., голова Миколаївської районної державної адміністрації Шимко В.Я., начальник Миколаївського районного управління юстиції Козловський В.М., інші представники державних органів та органів місцевого самоврядування, станичний станиці «Миколаїв» Микола Гнатів, ветеран УПА Степан Гураль, отці Богдан Огоновський та Руслан Цар, а також пластуни – діти Миколавської ЗОШ №1.

Переглядів: 623 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 26.05.2014 | Коментарі (0)

Насильство в сім'ї: проблема не тільки родини, а й усього суспільства

Одним із основних принципів побудови правової держави є забезпечення реалізації системи гарантованих Конституцією прав і свобод людини та громадянина, охорони життя, здоров’я кожного члена суспільства, його честі і гідності, недоторканості і безпеки.

Елементом збереження гуманності суспільства за всіх часів був інститут сім’ї. Крім того, сім’я, виступаючи як соціальна клітина суспільства, є дуже близькою до «оригіналу» моделі всього суспільства, в якому вона функціонує. Проте нерідко взаємини у сім’ї набувають форму конфліктної взаємодії, в межах якої конфліктна ситуація вирішується у насильницький спосіб.

Незважаючи на те, що сімейне насильство, переважно, не виявляє себе видимими ознаками, масштаби явища стають дедалі більшими. За даними різних досліджень, близько 70% жінок зазнають різноманітних форм сімейного насильства.

До 35 відсотків неповнолітніх систематично застосовуються жорстокі форми покарання. Значна кількість усіх випадків зґвалтувань відбувається в сім’ї. Більше третини усіх навмисних убивств і злочинів із нанесенням тяжких тілесних ушкоджень скоюються в сім’ї. І дані статистики свідчать про позитивну динаміку насильницьких злочинів, що чиняться на сімейно-побутовому ґрунті.

 

Переглядів: 890 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 22.05.2014 | Коментарі (0)

Суб'єкти, які здійснюють заходи щодо запобігання і протидії корупції

1. Президент України, Верховна Рада України, органи прокуратури України здійснюють заходи щодо запобігання і протидії корупції в межах повноважень, визначених Конституцією України.

2. Органи державної влади здійснюють заходи щодо запобігання і протидії корупції або беруть участь у їх здійсненні у межах повноважень, визначених законами та іншими виданими на їх основі нормативно-правовими актами.

3. Кабінет Міністрів України спрямовує і координує роботу органів виконавчої влади щодо запобігання і протидії корупції відповідно до Конституціїі та законів України, актів Президента України

Переглядів: 671 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні, 8 травня 2014 року  о 10.00 годині  на Миколаївському міському кладовищі відбулася заупокійна панахида та урочисте  покладання квітів до  могил полеглих у Другій світовій війні.

  Громадську панахиду  за загиблими відправили священнослужителі – отці Василь Салабай та Богдан Огоновський.  На віче виступили керівники району  - голова Миколаївської районної державної адміністрації Шимко В.Я. , голова Миколаївської райради Жила О.В., голова ради ветеранів Другої світової війни Айдаров О.А. На даному заході були присутні представники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, керівники установ та організацій району, зокрема від Миколаївського районного управління юстиції – начальник РУЮ В. М. Козловський та шестеро  працівників управління. Від працівників  РУЮ та  інших органів  виконавчої влади були покладені квіти  до пам’ятника загиблим героям. 

Переглядів: 589 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

07 травня у Миколаївському районному управлінні  юстиції відбулось засідання круглого столу по взаємодії з установами пенітенціарної служби розташованими на території Миколаївського району: Миколаївською ВК 50 та  Держівською  ВК 110. На засіданні були присутні:  Козловський В.М. – начальник Миколаївського районного управління юстиції; Зубарєв А.А. – начальник відділу державної виконавчої служби; Мицик Т.С. – начальник Держівської виправної колонії №110; Волчанський І.М. – начальник Миколаївської виправної колонії №50, а також І. І. Рудка, А. Г. Практика.

Розглядались питання  по співпраці Миколаївського районного управління юстиції з територіальними виправними колоніями, щодо правової освіти та основних положень  Закону України  “Про виконавче провадження”. А також висвітлювалось питання щодо відкриття виконавчих проваджень щодо осіб, які відбувають покарання. 

Переглядів: 617 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 43 44 »
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024