Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » Архів матеріалів

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ОСІБ, ТИМЧАСОВО ПЕРЕМІЩЕНИХ ІЗ ЗОНИ ПРОВЕДЕННЯ АТО ТА ОКУПОВАНОЇ ТЕРИТОРІЇ АР КРИМ, ЩОДО ПОРЯДКУ І ПРОЦЕДУРИ РЕЄСТРАЦІЇ ПРАВ НА НЕРУХОМІСТЬ

 

Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» запроваджено з 01 січня 2013 року єдину по всій території України систему державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, яка відповідно до цього Закону здійснюється шляхом внесення записів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Цей реєстр діє на всій, без виключення, території України. Провести державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно у нашій державі у будь-який інший спосіб, ніж шляхом внесення відповідного запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, є неможливим.

З метою реалізації частини четвертої статті 11 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» № 1207-VII, 02 липня 2014 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 226 «Питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території».

Переглядів: 841 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Захист Вітчизни – конституційний обов’язок кожного громадянина України

 

 
 

 

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної ілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України" стаття 65 Конституції України

Нинішня неоголошена війна на Сході держави – тема номер один для переживань, турбот та сліз. У випусках новин левова частка матеріалів присвячується зоні АТО, біженцям та окупованому Кримові. Мабуть, зараз саме той час, коли Україна найбільше потребує нашої допомоги. Адже якщо раніше патріотизм був покликом серця, то зараз це обов’язок усіх, кому важлива власна доля.

Конституція України встановлює захист Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності – важливим і почесним обов'язком громадян України. Для багатьох військовий обов’язок ще донедавна не набував такого важливого значення, як зараз, хоча він завжди встановлювався з метою підготовки громадян України до захисту Вітчизни, забезпечення особовим складом Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення.

Переглядів: 2723 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 26.08.2014 | Коментарі (0)

Інформація про проведення Тижня правових знань,

до Дня 23- річниці незалежності України з 18 по 22 серпня 2014 року

 

Миколаївським районним управлінням юстиції на виконання наказу Головного управління юстиції від 12.08.2014 року№11/45 «Про проведення Тижня правових знань до 23-ї річниці незалежності України з 18 по 22 серпня 2014 року», на виконання Указу Президента України від 21 липня 2014 року №608/2014 «Про відзначення 23-ї річниці незалежності України» Миколаївським районним управлінням юстиції затверджено заходи до Тижня правових знань до 23-ї річниці незалежності України з 18 по 22 серпня 2014 (наказ від 13 серпня 2014 року за №55).

З метою забезпечення гідного відзначення у 2014 році 23-ї річниці незалежності України, консолідації суспільства в ім'я процвітання держави, благополуччя і добробуту Українського народу, а також сприяння підвищенню рівня правової освіти населення, створення належних умов, щодо набуття громадянами правових знань, проведено наступні заходи управлінням юстиції:

14 серпня 2014 року питання проведення Тижня правових знань до 23-ї річниці незалежності України розглядалося начальником Миколаївського районного управління юстиції В.М. Козловським на оперативній нараді з працівниками управління (протокол №16 від 14.08.2014 року)

 18 серпня 2014 року начальником Миколаївського районного управління юстиції Козловським Василем Миколайовичем  питання проведення Тижня правових знань з 18 по 22 серпня 2014 року та План заходів до Тижня правових висвітлювалося на апаратній нараді в Миколаївській РДА за участю керівників відділів та управлінь адміністрації та представників органів виконавчої влади.

18 серпня 2014 року начальником Миколаївського районного управління юстиції Козловським В.М. проведено тематичну бесіду на тему: «Україна – суверенна держава» з представниками відділів  та секторів Миколаївської районної державної адміністрації (Фінансове управління, Управління агропромислового розвитку, юридичний сектор РДА).

18 серпня 2014 року начальником Миколаївського районного управління юстиції Козловським В.М.  в приміщенні Стільського навчально-виховного комплексу Миколаївської районної ради Львівської області з педагогічним колективом проведено засідання «круглого столу» на тему «Акт проголошення незалежності України».

Переглядів: 930 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 22.08.2014 | Коментарі (0)

22 серпня 2014 року, на виконання Указу Президента України від 21 липня 2014 року №608/2014 «Про відзначення 23-ї річниці незалежності України» та на виконання наказу Головного управління юстиції від 12.08.2014 року№11/45 «Про проведення Тижня правових знань до 23-ї річниці незалежності України з 18 по 22 серпня 2014 року», начальником Миколаївського районного управління юстиції Козловським В.М. було проведено засідання «круглого столу» із керівником апарату Миколаївської РДА – Чупиком О.Т., керівником відділу освіти Миколаївської РДА – Лобиком О.П., заступником керівника управління соціального захисту населення – Беркевичом С.В., директором Миколаївської районної централізованої бібліотечної системи – Блискун В.Д. та методистом райметодкабінету відділу освіти  - Лутчин Т.Я. на тему: «Акт проголошення  незалежності України."

Переглядів: 841 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 22.08.2014 | Коментарі (0)

Сьогодні дуже часто ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте також часто ми чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найстрашніше те, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків. Тож, найбільш гостро проблема насильства в сім’ї постає у неповнолітніх громадян, які не маючи відповідного обсягу інформації, поданої в доступній для підлітка формі, потерпають від здійснення проти них насильницьких дій з боку дорослих.

Проблема сімейного насильства надзвичайно важлива передусім тому, що сім’я є основою суспільства і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом.

Ще зовсім недавно в Україні проблемам насильства в сім’ї практично не приділялося уваги, а тим більше, не йшлося про необхідність пошуку шляхів протидії цьому явищу. Від насильства в сім’ї можуть потерпати всі члени родини, але найчастіше воно торкається слабких, нездатних захистити себе і залежних членів сім’ї: дітей, людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними чи психічними можливостями, жінок. Фахівці стверджують, що найбільше потерпають від насильства в сім’ї жінки та неповнолітні діти.

Майнове розшарування суспільства, зниження рівня життя значної частини населення України, соціально-побутова невлаштованість, безробіття, юридична безправність, загальна психологічна напруженість, яка часто призводить до алкоголізації і наркотизації, втрата морально-психологічних орієнтирів негативно відбивається на мікрокліматі в родині, призводить до різкого зниження рівня культури сімейного спілкування, до загострення сімейних конфліктів і провокує виникнення сімейного неблагополуччя. Насильство в сім'ї, виникаючи на фоні сімейного благополуччя, набуває загрозливих розмірів, а сама проблема насильства в сім’ї віднедавна почала більш детально вивчатися. Зокрема така проблема привернула до себе увагу психологів, юристів, соціологів, якими вивчаються соціально-психологічні аспекти проблеми насильства, специфіка родинного насильства, вплив ситуації насильства на особистісний розвиток людини, проводиться соціологічний аналіз явища «насильство в сім’ї», аналізуються особливості впливу сім’ї на девіантну поведінку неповнолітніх, розробляються методичні рекомендації щодо попередження насильства в сім’ї та допомоги жертвам домашнього насильства.

Переглядів: 967 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Стратегічні засади подолання корупції

Досягнення України за роки незалежності є досить значними: відбулись суттєві зміни в законодавстві, в цілому держава досягла прогресу на шляху до демократії.

Проте, широке коло проблем залишається невирішеним, серед яких одною з найбільш гострих є корупція.

На жаль, Закон України „Про боротьбу з корупцією", прийнятий ще у 1995 році, проблему подолання корупції фактично звів до рівня адміністративного правопорушення. Направленість норм Закону на боротьбу зі скоєним корупційним правопорушенням, а не попередження та усунення причин і умов, що його породили, не дозволила досягти суттєвого зниження рівня корупції в державі. Встановлені цим Законом спеціальні обмеження, спрямовані на попередження корупції, не виконують превентивну функцію, оскільки не підкріплені іншими нормативними актами, які регулюють правила поведінки державних службовців.

Стратегічні напрями подолання корупції в Україні реалізовані в ряді антикорупційних актів, зокрема у Національній Програмі боротьби з корупцією 1997 року, відомій під назвою "Чисті руки", Концепції боротьби з корупцією на 1998-2005 роки, які вселяли надію на конструктивні зміни у сфері реалізації державної антикорупційної політики та розвитку правової свідомості суспільства. Однак сьогодні можна констатувати, що незважаючи на зміни, які відбулися, ситуація у зазначеній галузі залишилась складною й неоднозначною.

Відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів „Назустріч людям", затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2005 року, стратегічною метою Уряду визначено досягнення нової якості життя громадян, запровадження соціальних, економічних та демократичних європейських стандартів життєдіяльності людини, суспільства та держави. Для досягнення цієї мети одним із приоритетних напрямів діяльності Уряду визначено боротьбу із злочинністю та корупцією.

Слід відзначити, що Міністерство юстиції України як провідний орган у сфері реалізації державної правової політики приймає участь у втіленні в життя державної стратегії подолання корупції, що виражається у підготовці проектів концептуальних напрямів розвитку правової політики держави, розробці законопроектів, що подаються на розгляд Парламенту Президентом України та Урядом.

Так, минулого року Міністерством юстиції надіслано до Міністерства закордонних справ для подання Президенту України пакет законопроектів щодо ратифікації ряду міжнародних актів проти корупції та пов’язані з ними проекти Законів України:

Переглядів: 1945 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

18 серпня 2014 року на апаратній нараді в Миколаївській районній державній адміністрації за участі всіх керівників структурних підрозділів адміністрації та  органів виконавчої влади, начальник управління юстиції В.М. Козловський, на виконання Указу Президента України від 21 липня 2014 року №608/2014 «Про відзначення 23-ї річниці незалежності України», з метою забезпечення гідного відзначення у 2014 році 23-ї річниці незалежності України, консолідації суспільства в ім'я процвітання держави, благополуччя і добробуту Українського народу, а також сприяння підвищенню рівня правової освіти населення, створення належних умов, щодо набуття громадянами правових знань, ознайомив присутніх із Заходами, розробленими Миколаївським районним управлінням юстиції з нагоди 23 –ї річниці незалежності України в рамках проведення з 18 по 22 серпня 2014 року Тижня правових знань. По закінченні наради із працівниками адміністрації було проведено семінар на тему:  «Історичне значення Акту проголошення незалежності України».

Переглядів: 825 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Правовий статус військовозобов’язаних.

Друкe-mail

 

             Правовою основою військового обов'язку і військової служби є Конституція України, Закони  України "Про оборону  України", "Про Збройні Сили України", "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію", «Про військовий обов'язок і військову службу», інші закони України, а також прийняті відповідно до них укази Президента України та інші нормативно-правові акти щодо забезпечення обороноздатності держави, виконання військового обов'язку, проходження військової служби, служби у військовому резерві та статусу військовослужбовців, а також міжнародні договори України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

             Закон України «Про військовий обов'язок і військову службу» (далі - Закон) здійснює правове регулювання відносин між державою і громадянами України у зв'язку з виконанням ними конституційного обов'язку щодо захисту  Вітчизни.

Переглядів: 1203 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 12.08.2014 | Коментарі (0)

УВАГА!! Виїзний прийом.

 

Повідомляємо, що 27 серпня 2014 року з 14:00 по 18:00год.  відбудеться виїзний прийом в Миколаївському районному управлінні юстиції за участі начальника Головного управління юстиції у Львівській області Кадикала Миколи Олеговича, першого заступника начальника Головного управління юстиції у Львівській області Квятковського Михайла Львовича та начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області Паничка Івана Володимировича

Переглядів: 863 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 05.08.2014 | Коментарі (0)

04 серпня 2014 року у приміщенні Миколаївської районної державної адміністрації відбулася оперативна нарада з керівниками органів виконавчої влади. З питанням пропонованих змін до Конституції України, на виконання доручення Міністерства юстиції України від 20 червня 2014 року, з метою якісного та своєчасного виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2014 року №451 «Про організацію проведення обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади» та Плану заходів з проведення обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади, затвердженого Віце-прем’єр – міністром України – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Гройсманом В.Б. 23 травня 2014 року, виступив начальник Миколаївського районного управління юстиції В.М. Козловський. Запропоновані зміни направлені листом за номером 01-06/346 голові Миколаївської районної ради Жилі О.В. та голові Миколаївської районної державної адміністрації Шимку В.Я.

Переглядів: 888 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 05.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 43 44 »
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024