Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2011 » Вересень » 26 » Зняття арешту з майна
10:45
Зняття арешту з майна

Звільнення майна з-під арешту відбувається або шляхом звернення з такою вимогою до суду або в адміністративному порядку до начальника відповідного органу державної виконавчої служби.

 Майно звільняється з-під арешту за постановою державного виконавця:

  • у разі прийняття судом рішення про звільнення майна з-під арешту;
  • сплати боржником повної суми боргу за виконавчим документом до реалізації арештованого майна боржника. Таку постанову державний виконавець приймає не пізніше наступного дня, коли йому стало відомо про такі обставини. Kопія постанови про звільнення майна з-під арешту надсилається боржнику та до органу (установи), якому була надіслана постанова про накладення арешту на майно боржника на виконання.
  • У разі виявлення за скаргою боржника порушєння встановленого  ЗУ "Про виконавче провадження" порядку накладення арешту постанову про звільнення з-під арешту майна боржника може винести начальник відповідного відділу державної виконавчої служби, якому підпорядкований державний виконавець. Kопія постанови начальника відділу державної виконавчої служби про звільнення майна боржника з-під арешту не пізніше наступного після її винесення дня надсилається сторонам та до відповідного органу (установи) для зняття арешту, а про відмову у звільненні майна боржника з-під арешту - боржнику.
  • За наявності письмового висновку експерта щодо неможливості чи недоцільності реалізації арештованого майна боржника у зв'язку із значним ступенем його зносу, пошкодженням або коли витрати, пов'язані із зверненням на нього стягнення, перевищать грошову суму, за яку воно може бути реалізовано, майно боржника можс бути звільнено з-під арешту за постановою державиого викопавця, яка затверджується начальпиком відповідіюго відділу державної виконавчої служби. Kопія постамови державного виконавця про звільнення майна боржника з-під арсиггу пс пізнішв наступного після її винссення дня надсилається сторонам та до відповідного органу (установи) для зняття арешту.
  • У всіх інших випадках по незакінченних виконавчих провадженнях арешт з майна чи коштів може бути знятий за рішенням суду.
  • Постанови начальпикл відділу державної виконавчої служби та державного викопавця про звільнення майиа з - під арешту, можуть бути оскаржені сторонами до суду у 10-денний строк.

Підготувала: провідний спеціаліст відділу ДВС Миколаївського РУЮ Юзифішин С. П.

Переглядів: 3681 | Додав: Дмитречко_В_М | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024