Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2011 » Лютий » 16 » Право дитини вільно висловлювати свої думки
18:00
Право дитини вільно висловлювати свої думки
           Кожна дитина має право вільно висловлювати свої думки;  це право включає свободу шукати, одержувати і передавати інформацію та ідеї будь-якого роду незалежно  від  кордонів  в  усній,  письмовій  чи  друкованій  формі,  у формі творів мистецтва чи за допомогою інших засобів на вибір дитини.
    
Відповідно до ст. 9 Закону україни «Про охорону дитинства», кожна дитина  має  право  на  вільне  висловлювання особистої думки,  формування власних поглядів,  розвиток власної  суспільної активності,  отримання інформації, що відповідає її віку. Це право включає   свободу   розшукувати,   одержувати,    використовувати, поширювати  та  зберігати  інформацію в усній,  письмовій чи іншій формі,  за допомогою творів мистецтва, літератури, засобів масової інформації, засобів зв'язку (комп'ютерної, телефонної мережі тощо) чи інших засобів на вибір  дитини.  Їй  забезпечується  доступ  до інформації  та  матеріалів  з  різних  національних  і міжнародних джерел,  особливо  тих,  які  сприяють   здоровому   фізичному   і психічному   розвитку,   соціальному,   духовному   та  моральному благополуччю.
     Діти мають  право  звертатися  до  органів  державної  влади, органів    місцевого    самоврядування,    підприємств,   установ, організацій,  засобів масової інформації та їх посадових  осіб  із зауваженнями  та пропозиціями стосовно їхньої діяльності,  заявами та клопотаннями щодо реалізації своїх прав і законних інтересів та скаргами про їх порушення.
      Здійснення прав  дитини  на  вільне  висловлювання  думки  та отримання  інформації  може  бути  обмежене  законом  в  інтересах національної  безпеки,  територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам,  для охорони здоров'я  населення,  для  захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації,  одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету та неупередженості правосуддя.

Підготувала:
провідний спеціаліст МРУЮ
Аліна Шабліста
Переглядів: 2418 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024