Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2011 » Листопад » 16 » Порядок подання заяви та повідомлення про вчинення насильства в сім’ї
11:24
Порядок подання заяви та повідомлення про вчинення насильства в сім’ї


     Механізм прийняття, обліку і розгляду заяв  та  повідомлень  про вчинення насильства в сім'ї або реальну його загрозу визначає Порядок розгляду заяв та повідомлень про вчинення насильства в сім’ї або реальну його загрозу, затвердженого постановою Кабінету міністрів України 26.04.2003 № 616, відповідно до якого прийняття,  облік і розгляд заяв  здійснюється  за  місцем проживання  постраждалого  від насильства в сім'ї або члена сім'ї, стосовно  якого  існує  реальна   загроза   вчинення   насильства, Мінмолодьспорту,  управлінням  або  відділом  у  справах  сім'ї та молоді  відповідної місцевої держадміністрації, службою дільничних інспекторів   міліції   та   кримінальною   міліцією   у   справах дітей органу внутрішніх справ.

Усна заява викладається заявником і записується  посадовою особою  відповідного органу,  а письмова - надсилається поштою або подається особисто, або передається через іншу особу.

     У заяві зазначається прізвище,  ім'я та по батькові, місце проживання  постраждалого  від насильства в сім'ї або члена сім'ї, стосовно якого існує реальна загроза вчинення насильства,  а також міститься інформація про те, ким вчинено насильство в сім'ї, час і місце  його  вчинення,   умисні   дії   фізичного,   сексуального, психологічного   чи   економічного   спрямування,  інші  обставини вчинення насильства в сім'ї або реальної загрози його вчинення.

Відомості про  особисте  життя  та  інша  інформація,  що міститься у заяві, не підлягають розголошенню.

     Заява   одразу  після  надходження  до  Мінмолодьспорту, управління  або  відділу  у  справах  сім'ї  та молоді відповідної місцевої  держадміністрації реєструється в журналі обліку заяв про вчинення  насильства  в  сім'ї, а до служби дільничних інспекторів міліції  та кримінальної міліції у справах дітей органу внутрішніх справ - у книзі обліку заяв про злочини та пригоди.

Відмова у прийнятті та розгляді заяви не допускається.

Органи  розглядають  заяву  не  більше  ніж протягом трьох днів.  Якщо виникає потреба у перевірці викладених у заяві  фактів та  з'ясуванні додаткових обставин,  заява розглядається не більше ніж протягом семи календарних днів.

       У разі коли заява стосується неповнолітнього чи недієздатного члена  сім'ї,  відповідна  інформація  подається  службі у справах дітей та органу опіки і піклування.

Служба дільничних інспекторів міліції, кримінальна міліція у  справах  дітей  органу внутрішніх справ інформує протягом трьох днів  про отримання заяви управління або відділ у справах сім'ї та молоді відповідної місцевої держадміністрації.

     Про  отримання  заяви,  в  якій міститься повідомлення про існування загрози життю і  здоров'ю  особи,  негайно  інформується відповідний  орган  внутрішніх  справ  (за  спеціальною телефонною лінією 102) для вжиття заходів до  припинення  насильства  або  дій членів  сім'ї,  спрямованих  на  виконання  реальної  загрози його вчинення.

Під   час   розгляду   заяви   здійснюється    відвідання постраждалого  від  насильства  в  сім'ї або особи,  стосовно якої існує реальна загроза вчинення насильства,  за  місцем  проживання представниками  служби дільничних інспекторів міліції,  управління або відділу у справах сім'ї та молоді, центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відповідної місцевої держадміністрації, а у разі отримання зазначеної інформації стосовно неповнолітнього - із залученням  представників органу опіки та піклування, кримінальної міліції у справах дітей органу внутрішніх справ і служби у справах дітей.

      Управління   або   відділ   у  справах  сім'ї  та  молоді відповідної   місцевої   держадміністрації   організовує   надання постраждалим від насильства в сім'ї та членам сім'ї, стосовно яких існує   реальна   його    загроза,    психологічних,    юридичних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, інформаційних та інших послуг,  якими  вони  можуть  скористатися  через  мережу  центрів соціальних  служб для сім'ї, дітей та молоді та їх спеціалізованих служб,  а у разі потреби направляють їх до спеціалізованих установ для постраждалих від насильства в сім'ї (кризові центри, притулки, центри  медико-соціальної  реабілітації).

Підготувала:

провідний спеціаліст МРУЮ

Аліна Шабліста


Переглядів: 1361 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Andriy  
0
Часто міліціонери не реєструють заяви, не видають виписки, а тому краще надсилати заяву про вчинення злочину поштою цінним листом. Ось тут писали про це: http://www.pravoconsult.com.ua/yak-pravylno-podaty-zayavu-v-militsiyu-pro-vchynennya-zlochynu/, бо в такому разі не буде можливості у міліціонерів не прийняти заяву до уваги.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024