Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2012 » Вересень » 10 » Нарахування відпусток згідно нового ЗУ Про державну службу
09:58
Нарахування відпусток згідно нового ЗУ Про державну службу
У відповідності до нового Закону України "Про державну службу" змінився порядок надання додаткових оплачуваних відпусток. 
Раніше він визначався Постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 1994 р. N 250  "Про порядок і умови надання державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування додаткових оплачуваних відпусток". 
Згідно вищевказаної Постанови державним службовцям, які мають стаж державної служби понад 10 років, посадовим особам місцевого самоврядування, які мають стаж служби в цих органах понад 10 років, надається додаткова оплачувана відпустка тривалістю 5 календарних днів, а починаючи з 11-го року ця відпустка збільшується на 2 календарних дні за кожний наступний рік. Тривалість додаткової оплачуваної відпустки не може перевищувати 15 календарних днів;
 З 1 січня 2013 року в дію вступає новий порядок призначення додаткових відпусток, затверджений від 20 червня 2012 р. № 551. . Цей Порядок визначає механізм надання додаткових оплачуваних відпусток державним службовцям. 
Державним службовцям, які мають стаж державної служби понад п’ять років, надається додаткова відпустка тривалістю один календарний день. Починаючи з шостого року державної служби ця відпустка збільшується на один календарний день за кожний наступний рік роботи на державній службі. Тривалість додаткової відпустки не може перевищувати 15 календарних днів.

 У перший рік державної служби в державному органі державного службовця, який має стаж такої служби понад п’ять років, додаткова відпустка надається йому після закінчення шести місяців безперервної служби в цьому органі, якщо інше не передбачено законодавством.

 У разі перенесення додаткової відпустки строк її надання встановлюється за згодою між державним службовцем і керівником державного органу, органу влади Автономної Республіки Крим або їх апарату. Якщо причини, що зумовили перенесення додаткової відпустки на інший період, настали під час її використання, невикористана частина додаткової відпустки надається після закінчення дії таких причин або переноситься за згодою між державним службовцем і керівником державного органу, органу влади Автономної Республіки Крим або їх апарату на інший період.

 

Частина невикористаної додаткової відпустки надається державному службовцю у будь-який час відповідного року чи приєднується до відпустки у наступному році з відшкодуванням непередбачуваних витрат державного службовця у зв’язку з його відкликанням з відпустки.

 

 Невикористана додаткова відпустка за попередній період надається державному службовцю тривалістю, на яку він мав право залежно від стажу державної служби на той час. За згодою між державним службовцем і керівником державного органу, органу влади Автономної Республіки Крим або їх апарату додаткові відпустки за попередній і поточний періоди можуть бути надані одночасно.

Переглядів: 6617 | Додав: Дмитречко_В_М | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024