Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2010 » Серпень » 13 » Молодіжні та дитячі громадські організації
10:49
Молодіжні та дитячі громадські організації

  

Особливості  організаційних  і  правових засад утворення та діяльності  молодіжних  і  дитячих  громадських організацій та державні гарантії забезпечення їх діяльності визначені Законом України «Про молодіжні та дитячі громадські організації», відповідно до якого:

         молодіжними громадськими організаціями є об'єднання громадян віком від  14  до  35  років,  метою  яких  є   здійснення   діяльності, спрямованої  на  задоволення  та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, духовних та інших спільних інтересів;
       а дитячими громадськими організаціями - об'єднання громадян віком від 6 до 18 років,  метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист своїх  прав  і  свобод,  творчих  здібностей, задоволення власних інтересів, які не суперечать законодавству, та соціальне становлення як повноправних членів суспільства.
     Засновниками молодіжних та дитячих громадських організацій можуть бути громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, що  перебувають в Україні на законих підставах, які досягли 15-річного віку.

Членство  в  молодіжних  та  дитячих громадських організаціях може  бути  індивідуальним  і  колективним, фіксованим і нефіксованим.

Індивідуальними  членами  молодіжних  та  дитячих громадських організацій  можуть  бути  громадяни  України, а також іноземці та особи  без  громадянства,  які  перебувають  в Україні на законних підставах.

Індивідуальними  членами  молодіжних  громадських організацій можуть  бути  особи  віком  від  14  до  35 років, індивідуальними членами  дитячих громадських організацій - особи віком від 6 до 18 років. 

 Вступ   неповнолітніх   віком  до  10  років  до  дитячих громадських  організацій здійснюється за письмовою згодою батьків, усиновителів,  опікунів  або  піклувальників.

Молодіжні та дитячі громадські організації звільняються від сплати за державну реєстрацію та збору за реєстрацію їх символіки.


Провіний спеціаліст Миколаївського
районного управління юстиції                                                               Аліна Якубів

 

Переглядів: 876 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024