Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2012 » Січень » 20 » Кампанія "Стоп насильству"
17:31
Кампанія "Стоп насильству"

Кампанія "Стоп насильству"

Україна приєдналась до Всесвітньої кампанії із викорінення насильства над жінками, ініційованої 25 лютого 2008 р. Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

Національна кампанія «Стоп насильству!» розпочалася 15 травня 2008 р. і триватиме до 25 листопада 2009 р. (Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок).

Мета Кампанії: привернути увагу українського суспільства і його лідерів до проблеми насильства як до порушення прав людини і залучити всіх громадян до боротьби з цим явищем.

«Насильство в сім’ї» – будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному та психічному здоров’ю».

Фізичне насильство – це дії, що завдають болю та шкоди здоров”ю. Серед осіб, що зазнають насильство різного виду, жінки, чомусь, складають переважну більшість. У суспільстві ж питання про насильство над жінкою та насильство у сім”ї нині не усвідомлюються як особлива соціальна проблема.

Підготував: спеціаліст 1 категорії Миколаївського РУЮ Дмитречко В. М.

Нині у свідомості людей міцно вкорінилася низка міфів про причини та акти прояву насильства щодо жінок, у тому числі й насильства сімейного.

Перший міф говорить, що домашні суперечки та бійки притаманні неосвіченим людям, що належать до найбідніших верств населення. Насправді, насильство над жінками не має ні соціальних, ні національних меж, воно трапляється у всіх соціальних верствах і групах. Міф другий - це думка про те, що якщо жінку б”ють, то вона на це заслуговує. Насправді ж насильники втрачають самоконтроль насамперед через власні психологічні та психічні особливості, а не внаслідок хибної поведінки чи вчинку дружини. Тому майже по всіх регіонах України створені спеціальні центри підтримки таких жінок. У столиці Київський міський центр роботи з жінками знаходиться на вулиці Мельникова 20. Тож якщо ви маєте такі проблеми у сім”ї – звертайтеся до центру за допомогою, і запам”ятайте єдине: - якщо чоловік ударив раз, то вдарить і удруге.

   Завдання Кампанії «Стоп насильcтву!»:

удосконалення законодавчої бази з питань протидії насильству;

підвищення обізнаності населення про те, що насильство є порушенням прав людини;

формування у свідомості всіх верств населення нетерпимого ставлення до насильства; 

 розробка дієвих механізмів попередження, зупинення та подолання насильства.

Переглядів: 1114 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024