Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2014 » Січень » 20

Співіснування поколінь не має якісь фіксовані правила, але вирішення проблеми знайти все ж можна. Найголовніше, на чому засновано попередження і вирішення сімейних конфліктів між людьми різного віку – це вміння і бажання з'ясовувати різні точки зору, переживання ситуації з урахуванням інтересів обох сторін. Як ми можемо краще зрозуміти один одного, якщо ми такі різні? Як ми можемо інших зробити більш чутливими по відношенню до ситуації? І як можна допомогти людям розширити свої уявлення про молодість і старість?

Все залежить від конкретної ситуації і від конкретної сім'ї. Ось основні «інструменти», за допомогою яких можна виправити складну ситуацію:

1. Ідентифікація проблеми;

2. Роз'яснення причини займаної позиції і прояв емпатії (співпереживання);

3. Вжиття заходів до усунення конфлікту;

4. Зміна ставлення до подібної ситуації: розуміння позиції протиборчої сторони усуває можливі конфлікти в майбутньому. Розуміння – краща профілактика конфліктів.


 

Переглядів: 2138 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 20.01.2014 | Коментарі (0)

Психологи виділяють різні види сімейних конфліктів:

1. Власне конфлікти. Навіть в щасливою і здоровою, нормально функціонуючої сім'ї час від часу трапляються сварки. Протистояння можуть бути викликані невідповідністю поглядів і цілей у різних членів сім'ї. Конфлікти можуть бути вирішені, і тоді вони не загрожує стабільності сімейних уз. Протиріччя в сім'ї можуть виникати на всіх рівнях, тобто сваритися між собою можуть брати і сестри, дружини, а також батьки і діти.

2. Напруженість. Психологи напруженістю називають давні, неврегульовані конфлікти. Вони можуть бути очевидними і відкритими, але можуть бути і просто тимчасово пригніченими. У будь-якому випадку вони накопичуються і викликають негативні емоції, приводячи до постійної дратівливості, агресивності і ворожості, що в підсумку викликає втрату контакту між членами сім'ї.

 3. Криза. Про нього можна говорити тоді, коли конфлікт і напруженість дійшли до такої стадії, в якій всі діючі досі моделі переговорів починають терпіти фіаско, і, отже, реальні потреби окремих осіб чи цілої групи домочадців хронічно залишаються незадоволеними. Кризи часто призводять до дезорганізації сім'ї, то є певні зобов'язання подружжя один перед одним або ж обов'язки батьків по відношенню до дітей перестають виконуватися належним чином. А дезорганізація сім'ї, в свою чергу, часто закінчується її розпадом.

Це основні типи конфліктів. А що ж може їх викликати? Які шорсткості у відносинах між близькими людьми можуть призвести до катастрофи?


Переглядів: 15192 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 20.01.2014 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024