Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2013 » Лютий » 25 » Законодавчі зміни з питань діяльності благодійних організацій!
18:01
Законодавчі зміни з питань діяльності благодійних організацій!
03 лютого 2013 року набрав чинності Закон України "Про благодійну діяльність та благодійні організації", прийнятий Верховною Радою України 5 липня 2012 року, який відтепер визначає загальні засади благодійної діяльності в Україні, забезпечує правове регулювання відносин у суспільстві, спрямованих на розвиток благодійної діяльності, утвердження гуманізму і милосердя, забезпечує сприятливі умови для утворення і діяльності благодійних організацій.
Відповідно, Закон України «Про благодійництво та благодійні організації», який діяв до цього часу – втратив свою чинність.
Новацією даного Закону є те, що згідно із статтею 13 благодійна організація може бути створена як:
благодійне товариство - благодійна організація, яка створена не менше ніж двома засновниками та діє на підставі статуту,
благодійна установа - благодійна організація, установчий акт якої визначає активи, які один або кілька засновників передають для досягнення цілей благодійної діяльності за рахунок таких активів та/або доходів від таких активів,
чи благодійний фонд - благодійна організація, яка діє на підставі статуту, має учасників та управляється учасниками, які не зобов’язані передавати цій організації будь-які активи для досягнення цілей благодійної діяльності.
Також Законом України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" скасовано норми щодо поділу благодійних організацій за територією діяльності, зокрема, відтепер благодійні організації можуть працювати по всій території нашої держави, незалежно від місця їх реєстрації.
У зв"язку із набранням чинності Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації» також відбулися суттєві зміни щодо процедури реєстрації благодійних організацій.
Так, статтею 15 вказаного Закону визначено, що відтепер державну реєстрацію благодійних організацій проводять державні реєстратори за місцезнаходженням благодійних організацій відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".
Відповідно, Законом України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" внесено зміни до п. 4 ст. 3 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", згідно з яким Міністерство юстиції України та територіальні органи юстиції не наділені повноваженнями щодо реєстрації благодійних організацій.
Отже, документи для реєстрації благодійних організацій необхідно подавати до державних реєстраторів місцевих державних адміністрації та виконавчих комітетів місцевих рад за місцезнаходженням благодійних організацій.
Також необхідно зазначити, що набрання чинності Законом України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" не потребує перереєстрації благодійних організацій, які були зареєстровані до дня набрання чинності цим Законом.

Начальник Миколаївського
районного управління юстиції В.М.Козловський
Переглядів: 767 | Додав: немає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024