Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Забезпечення підтримання у контрольному стані актів законодавства
12:51
Забезпечення підтримання у контрольному стані актів законодавства

Органи виконавчої влади, підприємства, установи, організації підтримують у контрольному стані нормативно-правові акти та забезпечують їх зберігання. Так, в контрольному стані підтримуються:

Конституція України;

акти Верховної Ради України;

акти Президента України;

акти Кабінету Міністрів України;

акти Конституційного Суду України;  

акти Міністерства юстиції України;

нормативно-правові акти міністерств та інших органів виконавчої влади, 

зареєстровані в Міністерстві юстиції України;  

міжнародні договори України;

кодекси України;

акти законодавства СРСР та УРСР.

         Слід звернути увагу на те, що підтримання у контрольному стані нормативно-правових актів здійснюється з урахуванням специфіки діяльності того чи іншого органу виконавчої влади, підприємства, установи, організації.

Контрольним примірником нормативно-правового акта є примірник, в якому проставляються відмітки про всі зміни, доповнення, визнання акта  (статті, пункту) таким, що втратив чинність та зазначається інформація про вид, номер і дату прийняття, офіційне джерело опублікування акта, яким внесені зміни.

З метою приведення до контрольного стану акта законодавства, до відповідної його частини, пункту, абзацу, статті здійснюється вклеювання  тексту внесених змін.

 Внесення змін здійснюється з дотриманням спеціальної техніки, передбаченої п.2.4 Положення. Технікою підтримання актів законодавства у контрольному стані передбачено, що на титульній сторінці (у верхньому правому куті) кожного контрольного примірника кодексів України, Конституції України, актів законодавства проставляється штамп (напис) "Контрольний примірник".

Якщо є контрольні примірники актів законодавства, які не включені в збірник актів законодавства, а роздруковані окремо від них (наприклад Загальне положення про юридичну службу міністерства, іншого органу виконавчої влади, державного підприємства, установи та організації тощо), то штамп або напис "Контрольний примірник" проставляється у правому верхньому куті першої сторінки акта.  

До контрольного примірника акта вносяться відмітки  про зміни, доповнення, визнання акта (статті, пункту) таким, що втратив чинність. Відмітка повинна містити інформацію про вид, номер і дату прийняття акта,  офіційне джерело його опублікування, яка зазначається з дотриманням наступної послідовності:

Контрольні позначки до всього акта в цілому (вид, дата, номер акта яким внесені зміни) проставляються на верхній частині поля першої сторінки акта, до якого внесені зміни та доповнення, а при значній кількості відміток – на окремому аркуші, що вклеюється на початку акта. 

            У разі виключення абзац, частина або ж стаття акта перекреслюються по діагоналі суцільною лінією і робиться відмітка про виключення з посилкою на акт законодавства, на підставі якого внесено такі зміни (зазначається його вид, орган, який видав, дату прийняття, номер та джерело опублікування).

Окремі речення, слова та цифри у разі їх виключення з тексту акта -  перекреслюються горизонтальною суцільною лінією, відповідно до їх розташування у тексті.

У разі викладення акта законодавства або окремих його складових у новій редакції  абзаци, частини перекреслюються пунктиром по діагоналі.

Окремі речення, слова та цифри (у разі їх заміни або ж викладення в новій редакції) перекреслюються горизонтальною пунктирною лінією відповідно до їх розташування в тексті.

При доповненні складових акта законодавства після відповідного  пункту, частини, абзацу, на які посилається законодавець у законі щодо  внесення змін, у тексті акта проставляється відмітка «Доп.». 

Якщо текст змін друкується на окремому аркуші паперу і вклеюється в текст акта (такі вклейки робляться особою, яка забезпечує ведення обліку та систематизації законодавства у контрольні примірники кодексів) обов’язково на звороті вклейки прописується вид акту, орган, який його видав, дату прийняття, номер та джерело опублікування.

Одночасно відповідні відмітки вносяться і у текст самого акта. 

При отриманні нового видання кодексів контрольний примірник відповідного кодексу замінюється новим. Перелік актів законодавства, якими внесені зміни та доповнення (що зазначаються та вклеюються до контрольного кодексу на окремому аркуші) ведеться спеціалістом з дати редакції (видання) примірника кодексу.

Усі попередні контрольні примірники зберігаються для необхідних довідок в інформаційному фонді органу виконавчої влади, підприємства, установи, організації а штамп (напис) "Контрольний примірник" закреслюється  та проставляється дата, з якого часу даний кодекс перестав підтримуватися в контрольному стані.

 

Переглядів: 980 | Додав: Дмитречко_В_М | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024