Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » Архів матеріалів

18 вересня 2014 в Гірському НВК для дітей 9-11 класів було прочитано ряд лекцій на теми:

"Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх" - лекцію читала Богів Марта Василівна, старший прокурор Миколаївської міжрайонної прокуратури;

"Права і обов'язки дітей" - лекцію читав Дмитречко Володимир Михайлович спеціаліст 1 категорії Миколаївського районного управління юстиції;

"Профілактика негативних явищ в учнівському середовищі" - лекцію читала Михайлик Оксана Степанівна, провідний спеціаліст Миколаївського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

"Правова освіта школярів - потреба сьогодення" - лекцію читала Лутчин Тетяна Ярославівна, методист РМК відділу освіти.

Переглядів: 939 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 19.09.2014 | Коментарі (0)

10 вересня 2014 року, в приміщенні Миколаївського районного будинку культури о 18:00 год. відбулась презентація нової книги письменника Василя Шкляра роману "Маруся". На презентації були присутні начальник Миколаївського молодіжного центру Хомчак Люба Миколаївна, працівники бібліотечної системи Миколаївського району. Також в презентації приймав участь начальник Миколаївського районного управління юстиції Козловський Василь Миколайович. В загальному в заходах взяло участь близько двохсот миколаївчан та жителів району.

 

Над новим романом «Маруся  Василь Шкляр працював майже шість років. У ньому висвітлено бурхливі події 1919-го — року трагедії українського повстанського руху. Перед нами постає неординарна, героїчна та майже містична постать: отаманша Маруся, блакитноока красуня із сонячним волоссям. Вона мала б прожити інше життя, але не такі то були часи. Майбутнє країни завмерло на вагах долі, тому після загибелі братів, отаманів української повстанської армії, 16-річна гімназистка Саша Соколовська бере до рук зброю і стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона — отаман Маруся. Жінка-легенда, саме ім’я якої буде сповнювати жахом ворогів...

 

Переглядів: 1000 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 19.09.2014 | Коментарі (0)

Дітям військовослужбовців надали пільги на освіту

Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до статті 13 Закон “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо надання пільг на отримання освіти особами, батьки яких є військовослужбовцями (№ 2246).

 

Так, у пункті 5 статті 13 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” визначається, що діти військовослужбовців, діти громадян, звільнених з військової служби, користуються переважним правом зарахування до військових ліцеїв, ліцеї (ліцеї-інтернати) з посиленою військово-фізичною підготовкою, у вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів, за умови успішної здачі іспитів, відповідності іншим вимогам і правилам прийому до цих навчальних закладів протягом трьох років після отримання необхідного для вступу рівня загального середньої освіти та недосягнення на день зарахування в зазначені вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів 23-річного віку.

Таке переважне право виникає у разі, якщо у дитини один з батьків (усиновлювачів) був військовослужбовцем, який загинув (помер) або визнаний судом в установленому законом порядку зниклою безвісти під час виконання ним обов’язків військової служби або в результаті захворювання, пов’язаного з виконанням ним обов’язків військової служби; один з батьків (усиновлювачів) був військовослужбовцем, який став інвалідом унаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого при виконанні ним обов’язків військової служби, або захворювання, пов’язаного з виконанням ним обов’язків військової служби, або захворювання, пов’язаного з проходженням ним військової служби; один з батьків (усиновлювачів) є військовослужбовцем, який має вислугу в календарному обчисленні 20 років і більше; один з батьків (усиновлювачів) є громадянином, звільненим з військової служби за віком, станом здоров’я чи у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, вислуга років у календарному обчисленні якого становить 20 років і більше.

 
Переглядів: 837 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 10.09.2014 | Коментарі (0)

З 08.06.14 р. набув чинності Закон від 20.05.14 р. № 1275-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації».
Зокрема, встановлено, що виконання військово-транспортного обов’язку під час мобілізації, якщо не введений правовий режим воєнного чи надзвичайного стану, здійснюється згідно з Мобілізаційним планом Українишляхом безоплатного залучення ТЗ підприємств, установ та організацій усіх форм власності для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань на умовах їх повернення власникам після оголошення демобілізації.

Переглядів: 947 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

ІНФОРМАЦІЙНИЙ БЮЛЕТЕНЬ

Документи,

 необхідні для надання додаткової відпустки працівникам з дітьми

№ з/п

Працівники, які мають право на додаткову відпустку на дітей (ст.19 Закону про відпустки, ст.182 КЗпП

Граничний вік дитини, що дає право на отримання додаткової відпустки

Підтверджуючі документи

1

Жінка, яка має двох і більше дітей віком до 15 років

15 років

-свідоцтва про народження дітей

2

Жінка яка має дитину -інваліда

18 років

-свідоцтво про народження дитини;

-медичний висновок, виданий закладами та установами МОЗ (якщо дитині не виповнилося 16 років);

-пенсійне посвідчення дитини чи довідка МСЕК (для дитини віком від 16 до 18 років)

3

Жінка, яка всиновила дитину

18 років

-свідоцтво про народження дитини;

-рішення про всиновлення дитини

 

     


 
 
Переглядів: 1235 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

Види платежів, які сплачуються за вчинення нотаріусами нотаріальних дій

Порядок оплати вчинених нотаріальних дій станом на сьогоднішній день є досить актуальним питанням, оскільки регулюється для державних і приватних нотаріусів по-різному.

Так, у відповідності до статті 19 Закону України «Про нотаріат» за вчинення нотаріальних дій державні нотаріуси справляють державне мито у розмірах, встановлених чинним законодавством. Також, в даній статті передбачено, що за надання державними нотаріусами додаткових послуг правового характеру, які не пов'язані із вчинюваними нотаріальними діями, а також технічного характеру справляється окрема плата у розмірах, що встановлюються управліннями юстиції Ради Міністрів Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Кошти, одержані від надання таких додаткових послуг, спрямовуються до Державного бюджету України.

Перелік таких послуг та розміри оплати за їх надання (тарифи) затверджуються Головними управліннями юстиції відповідно до пункту 2 Глави 16 Розділу І Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України.

В свою чергу, відповідно до статті 31 Закону України «Про нотаріат» приватні нотаріуси за вчинення нотаріальних дій справляють плату, розмір якої визначається за домовленістю між нотаріусом та громадянином або юридичною особою. Відповідно до пункту 1 Указу Президента України «Про впорядкування справляння плати за вчинення нотаріальних дій» від 10.07.1998 р. розмір плати, яка справляється за вчинення нотаріальних дій приватними нотаріусами, не може бути меншим від розміру ставок державного мита, яке справляється державними нотаріусами за аналогічні нотаріальні дії.

Розміри ставок державного мита за нотаріальні дії, вчинювані державними нотаріальними конторами, передбачені в статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито» (далі - Декрет КМУ). Платниками державного мита на території України є фізичні та юридичні особи за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами.

08 жовтня 2012 року набрала чинності Інструкція про порядок обчислення та справляння державного мита, затверджена Наказом Міністерства фінансів України 07.07.2012 № 811, зареєстрована в Міністерстві юстиції України 20.09.2012 за № 1623/21935.

Пунктом 5 Розділу 1 Глави V даної Інструкції передбачено, що при обчисленні суми державного мита за посвідчення договорів відчуження фізичними особами житлових будинків, квартир або їх частин, кімнат, садових (дачних) будинків, інших об’єктів нерухомості вартість таких договорів приймається виходячи із суми договору, але не нижче оціночної вартості такого майна, а за посвідчення договорів відчуження юридичними особами зазначених у цьому пункті об’єктів нерухомості - не нижче балансової вартості з урахуванням коефіцієнтів індексації вартості цих об’єктів та зносу на момент відчуження. Державне мито за посвідчення договорів відчуження земельних ділянок фізичною особою обчислюється та справляється із суми договору, але не нижче оціночної вартості земельної ділянки.

В пункті 6 Розділу 1 Глави V Інструкції зазначено, що при здійсненні зазначених цивільно-правових договорів сплата державного мита провадиться за ставками, які встановлені Декретом.

З 01 січня 2013 року набрали чинності зміни до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», які полягають у тому, що державним реєстратором є нотаріус як спеціальний суб'єкт, на якого покладені функції державного реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Відповідно, окрім стягнення державного мита за вчинення нотаріальних дій нотаріусами, за необхідності, також справляється державне мито за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно та за державну реєстрацію іншого речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно.

Варто звернути увагу на те, що статтею 4 Декрету КМУ визначений порядок звільнення певних категорій громадян від сплати державного мита за вчинення нотаріальних дій державними нотаріусами.

Так, згідно пункту 14 частини 1 статті 4 Декрету КМУ від сплати державного мита звільняються громадяни - за посвідчення їхніх заповітів і договорів дарування майна на користь держави, а також на користь державних підприємств, установ і організацій.

Переглядів: 7597 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 02.09.2014 | Коментарі (0)

Щодо режиму поїздок до/з тимчасово окупованої території України - Республіки Крим

 

09.05.2014 набрав чинності Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (далі - Закон), яким, зокрема, визначено порядок в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. З текстом Закону можна ознайомитись на сайті ВРУ 

Відповідно до статті 10 Закону громадяни України мають право на вільний та безперешкодний в’їзд на тимчасово окуповану територію і виїзд з неї через контрольні пункти в’їзду-виїзду за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.

Водночас, в’їзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї допускаються лише за спеціальним дозволом через контрольні пункти в’їзду-виїзду.

Станом на сьогодні відповідний  порядок в’їзду іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію розробляється причетними центральними органами виконавчої влади.

 

Переглядів: 840 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 02.09.2014 | Коментарі (0)

Увага !!! Миколаївська державна нотаріальна контора працює у звичному режимі:

Понеділок – четвер з 9:00 до 18:00

П’ятниця з 9:00 до  16:45

Обідня перерва з 13:00 до 13:45

Вихідні дні -  субота, неділя

 

Переглядів: 900 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 02.09.2014 | Коментарі (0)

1 вересня 2014 року начальник Миколаївського районного управління юстиції В. М. Козловський приймав участь у урочистій лінійці, присвяченій Дню знань у Миколаївській гімназії. Також серед гостей були присутні Микитка О. ,Паньків В.,о. Огоновський Б. Звучали привітання учням, батькам та вчителям. Присутні бажали школярам здоров'я та  успіхів  впродовж усього року.

Переглядів: 898 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 01.09.2014 | Коментарі (0)

29 серпня 2014 року у приміщенні актового залу Миколаївської школи мистецтв, на виконання доручення Головного управління юстиції у Львівській області №30 від 20.08.2014 року "Про забезпечення доступності населення до нотаріальних послуг" проведено семінарське заняття з секретарями сільських, селищних рад на тему: "Загальні правила вчинення нотаріальних дій". Зміст даного доручення доведено начальником Миколаївського районного управління юстиції Козловським В.М. А завідувачем Миколаївської державної нотаріальної контори Недомірко Г.В.  та діловодом Царів В. Р. роз'яснено загальні правила вчинення нотаріальних дій та роздано методичні рекомендації.

Крім цього,і питання вчинення реєстрації актів цивільного стану громадян переселених із зони АТО та окупованої території Криму було висвітлене начальником відділу реєстрації актів цивільного стану Процюк У. П.

По закінченню семінару начальник РУЮ Козловський В.М. за тісну співпрацю  вручив 5

секретарям подяки  та цінні подарунки.

 

 

Переглядів: 1043 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 29.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024