Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2011 » Серпень » 22 » Відповідальність за корупційні правопорушення
15:39
Відповідальність за корупційні правопорушення
  Відповідно до ст. 21 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» за  вчинення корупційних правопорушень суб’єкти відповідальності за корупційні правопорушення   притягаються   до кримінальної,    адміністративної,      цивільно-правової     та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

   Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення  корупційних  правопорушень,  у  триденний  строк  з  дня набрання відповідним рішенням суду законної сили,  притягнення  до цивільно-правової   відповідальності,  накладення  дисциплінарного стягнення заносяться  до  Єдиного  державного  реєстру  осіб,  які вчинили  корупційні  правопорушення,  що  формується  та  ведеться Міністерством юстиції  України.  Положення  про  Єдиний  державний реєстр   осіб,  які  вчинили  корупційні  правопорушення,  порядок формування та ведення цього реєстру  затверджується  Міністерством юстиції України.
   Особа,  щодо якої винесено постанову  про  притягнення  як обвинуваченої  у  вчиненні  злочину  у сфері службової діяльності, підлягає відстороненню  від  виконання  повноважень  на  посаді  в порядку,  визначеному законом, до розгляду справи судом, якщо інше не передбачено Конституцією і законами України. Особа, щодо  якої  складено  протокол   про   адміністративне корупційне правопорушення,  якщо  інше не передбачено Конституцією і законами  України,  може  бути  відсторонена  від виконання  службових  повноважень  за  рішенням  керівника  органу (установи,  підприємства,  організації),  в якому вона працює,  до закінчення розгляду справи судом.
   У разі  закриття  провадження  у  справі  про адміністративне корупційне правопорушення у зв'язку з відсутністю події або складу адміністративного   правопорушення   відстороненій  від  виконання службових повноважень особі відшкодовується середній заробіток  за час вимушеного прогулу, пов'язаного з таким відстороненням.
  Про  звільнення особи з посади у зв'язку з притягненням до відповідальності  за  корупційне   правопорушення,   пов'язане   з порушенням  обмежень,  передбачених  Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»,  керівник органу державної влади,  органу місцевого  самоврядування,  підприємства, установи,  організації  у триденний строк письмово повідомляє суд, який постановив обвинувальний  вирок  або  прийняв  постанову  про накладення     адміністративного   стягнення    за    корупційне правопорушення,  та  спеціально  уповноважений  центральний  орган виконавчої  влади з питань державної служби.  Порядок інформування спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої  влади  з питань  державної  служби  про  осіб,  уповноважених  на виконання функцій держави або  місцевого  самоврядування,  які  звільнені  у зв'язку   з   притягненням   до   відповідальності  за  корупційне правопорушення, встановлюється Кабінетом Міністрів України. 
   Обмеження  щодо  заборони  особі,  звільненій  з  посади у зв'язку  з  притягненням   до   відповідальності   за   корупційне правопорушення,  займатися  діяльністю,  пов'язаною  з  виконанням функцій  держави,  місцевого   самоврядування,   або   такою,   що прирівнюється  до  цієї  діяльності,  встановлюється  виключно  за вмотивованим рішенням суду, якщо інше не передбачено законом. 

Збитки,  шкода,   завдані   державі   внаслідок   вчинення корупційного    правопорушення,    підлягають    відшкодуванню   в установленому законом порядку.

Провідний спеціаліст МРУЮ            
Аліна Шабліста

Переглядів: 1940 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Вікторія  
0
Доброго дня! А якщо суд враховуючи майновий та сімейний стан і тд. постановив: накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу 850грн з конфіскацією отриманої винагороди від роботи за сумісництвом 1370 грн в дохід держави, а про звільнення не було і речі. Прокуратура згодом подає протест до суду, щоб звільнили, хоча особа і так переведена на посаду нижчу.((((( Що робити? Звільняти?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024