Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Роль органів юстиції в профілактиці девіантної поведінки
11:50
Роль органів юстиції в профілактиці девіантної поведінки

Не можна недооцінювати значення право освітньої роботи для профілактики девіантної поведінки в школах.

Правове виховання — виховна діяльність школи, сім'ї, правоохоронних органів, спрямована на формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки школярів.

Мета правового виховання учнів — формування в них правової культури громадянина України, що складається передусім зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою, закріплених у Конституції України, з глибокої поваги до законів і правил людського співжиття, готовності дотримуватися й виконувати закріплені в них вимоги, що виражають волю та інтереси народу, активної участі в управлінні державними справами, рішучої боротьби з порушниками законів.

Завдання правового виховання:

- зміцнення життєвої позиції;

- підвищення громадянської активності;

- виховання почуття непримиренності до негативних явищ.

Правова освіта і правове виховання - це цілісна система ,що охоплює всі сфери діяльності навчального закладу, сприяє вихованню правової свідомості, демократичних громадянських цінностей і поведінки всіх учасників освітнього процесу, передбачає використання практично-орієнтованих та інтерактивних методів навчання.

Ми будуємо правову державу, громадянське суспільство, тому в дітях необхідно сформувати певні суспільні цінності: політичні, економічні та соціальні.

Прилучення учнівської молоді до правової культури збагачує її духовне життя. Водночас знання нею своїх прав і обов'язків розширює можливості їх реалізації, зокрема й у власних інтересах. Правове виховання зміцнює життєву позицію, підвищує громадянську активність, загострює почуття непримиренності до негативних явищ.

Задля забезпечення високого рівня правової культури учнів Миколаївським районним управлінням юстиції від початку 2013 року проведено - 72 правоосвітніх заходів, з них - 20 семінари, 11-лекцій,  4 - бесід, 4 - диспутів, 13 - засідань «круглих столів», 2 - правових конкурсів, 6 - правових вікторин, 9 - Тижнів правових знань, 3 - засідання Координаційної ради молодих юристів.

Також  в профілактиці девіантної поведінки важлива співпраця із фахівцям із соціальної роботи. Зокрема 02 жовтня 2013 року проведено семінар-нараду із фахівцями Миколаївського районного центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді. Даний захід було проведено в актовому залі Школи мистецтв за участі -   Чупика О.Т. – керівника апарату Миколаївської районної державної адміністрації, голови МКМР з правової освіти населення; Козловського В.М. - начальника Миколаївського РУЮ; Бови І.В. - директора центру соцслужб для сім’ї, дітей та молоді; Цибульської З.Я. – керівника Служби у справах дітей Миколаївської РДА; Кахнича А.О. – начальника сектору міліції у справах дітей Миколаївського РВ ГУМВСУ у Львівській області та працівниками районного управління юстиції та фахівців із соціальної роботи.

На семінарі-нараді розглядались питання про організаційно-правові засади соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, поняття сім’ї без реєстрації шлюбу, права та обов’язки осіб, які не перебувають в офіційно зареєстрованому шлюбі та їх дітей, роботу фахівців з соціальної роботи, захист житлових та майнових прав дітей-сиріт, про кримінальну відповідальність неповнолітніх та попередження дитячої злочинності. Семінар-нарада викликав багато питань,по яких були надані кваліфіковані відповіді та консультації. Після семінару-наради начальником Миколаївського районного управління юстиції від РУЮ було вручено подяки та цінні подарунки до дня професійного свята -Дня юриста.


Матеріал підготував: спеціаліст 1 категорії Миколаївського РУЮ Дмитречко В.М.

Переглядів: 565 | Додав: Дмитречко_В_М | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024