Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2012 » Лютий » 10 » Про прийняття Закону України від 22.12.2011 №4223
15:52
Про прийняття Закону України від 22.12.2011 №4223


   Верховна Рада України 22 грудня 2011 року №4223 прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України», який набирає чинності 12 квітня 2012 року (далі – Закон №4223).

   Цей Закон усуває багато колізійних норм у Законі України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (далі – Закон про реєстрацію), що забезпечує ефективність реалізації прав громадян у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

   Зокрема, звертаємо увагу на деякі зміни:

   1) зі статті 6, яка передбачає перелік повноважень державного реєстратора, виключена позиція щодо проведення резервування найменувань юридичних осіб;

   2)  до частини 10 статті 21 включено положення про те, що за одержання виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі – ЄДР) при включенні відомостей про діючих юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців плата не справляється;

   3)  частина 15 статті 29 викладена в такій редакції: «У разі проведення державної реєстрації змін до установчих документів, які пов'язані із зміною відомостей про юридичну особу, які відповідно до цього Закону зазначаються у виписці з ЄДР, державний реєстратор крім документів, які передбачені частиною 14 цієї статті, додатково повинен видати (надіслати поштовим відправленням) заявнику виписку з ЄДР".

    Для більш детального ознайомлення із викладеними вище змінами надаємо порівняльну таблицю (додається).

Реєстраційна служба МРУЮ


Порівняльна таблиця

До Закону України «Про внесення змін до деяких законів України» від 22.12.2011 №4223

набирає чинності 12 квітня 2012 року

 

 

Стаття 6. Державний реєстратор

1.Державний реєстратор на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці:

        проводить державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

        проводить резервування найменувань юридичних осіб;

 

Абзац 7:

оформлює та видає виписки, довідки з Єдиного державного реєстру;

 

1.Державний реєстратор на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці:

проводить державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

 

Виключено

 

 

Абзац 7:

оформлює та видає виписки, витяги та довідки з Єдиного державного реєстру;

 

 

Стаття 7. Спеціально уповноважений орган з питань державної реєстрації

2. Спеціально уповноважений орган з питань державної реєстрації:

 

Відсутнє

2. Спеціально уповноважений орган з питань державної реєстрації:

 

Після абзацу 12:

забезпечує на офіційному сайті спеціально уповноваженого органу з питань державної реєстрації доступ до відомостей з Єдиного державного реєстру, затверджує перелік таких відомостей, який мас включати відомості, необхідні для видачі документів дозвільного характеру та ліцензій, зокрема щодо наявності у ньому запису про державну реєстрацію припинення зареєстрованої особи або про перебування зареєстрованії особи у стані припинення, та забезпечує можливість пошуку всіх зареєстрованих осіб, зокрема за ідентифікаційним кодом, реєстраційним номером облікової картки платника податків, серією та номером паспорта {для осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків у передбаченому законодавством порядку.

 

У зв’язку з цим абзаци 13-15 вважати абзацами 14-16.

 

Стаття 21. Виписка з Єдиного державного реєстру

10. За одержання виписки з Єдиного
ержавного реєстру справляється плата в
озмірі одного неоподатковуваного мінімуму
оходів громадян. Не справляється плата за
держання виписки зЄдиного державного
еєстру під час проведення державної
еєстрації юридичної особи; фізичної особи
підприємця; Відсутнє …………

10. За одержання виписки з Єдиного
державного реєстру справляється плата в
розмірі одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. Не справляється плата за одержання виписки з Єдиного державного реєстру під час проведення державної реєстрації юридичної особи; фізичної особи-підприємця; включення відомостей про діючих юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; …………..

 

Стаття 29. Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи

13. Проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи здійснюється за процедурами, передбаченими частинами першою -  четвертою статті 25 та частинами другою-ретьою статті 27 цього Закону для іроведення державної реєстрації юридичної особи.

 

15. У разі проведення державної іеєстрації змін до установчих документів, ікі пов'язані із зміною найменування юридичної особи, державний реєстратор крім документів, які передбачені частиною чотирнадцятою цієї статті, додатково ювинен видати (надіслати поштовим відправленням) заявнику виписку з Єдиного державного реєстру.

 

13. Проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи здійснюється за процедурами, передбаченими частинами першою – п'ятою статті 25 та частинами другою-третьою статті 27 цього Закону для проведення державної реєстрації юридичної особи.

 

 

15. У разі проведення державної реєстрації змін до установчих документів, які пов'язані із зміною відомостей про юридичну особу, які відповідно до цього Закону зазначаються у виписці з ЄДР, державний реєстратор крім документів, які передбачені частиною чотирнадцятою цієї статті, додатково повинен видати (надіслати поштовим відправленням) заявнику виписку з Єдиного державного реєстру.

Стаття 47. Порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за її рішенням

2. …… набуває право на подання державному реєстраторові документів, передбачених частиною десятою статті 47 цього Закону ………….

 

8. Про залишення документів, які подавалися для внесення доЄдиного державного реєстру запису про рішення фізичної особи-підприемця щодо припинення нею підприємницької діяльності, без розгляду заявнику в день надходження документів державним реєстратором видаються (надсилаються   рекомендованим листом) відповідне повідомлення із зазначенням підстав залишення документів.

15. Державний реєстратор має право

залишити без розгляду документи, які передбачені частиною дев'ятою цієї статті, якщо:

 

………….

документи подані раніше строку, встановленого абзацом першим частини девятої цієї статті

2. набуває право на подання державному реєстраторові документів, передбачених частиною одинадцятою статті 47 цього Закону ………….

 

8. Про залишення документів, які подавалися для внесення доЄдиного державного реєстру запису про рішення фізичної особи -підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності, без розгляду заявнику в день надходження документів державним реєстратором видаються (надсилаються поштовим відправленням) із зазначенням підстав залишення документів ……………

 

15. Державний реєстратор має право залишити без розгляду документи, які передбачені частиною дев'ятою цієї статті, якщо:

 

…………

Документи подані раніше строку, встановленого частиною одинадцятою цієї статті.



Переглядів: 1128 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024