Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2011 » Липень » 1 » Правовий статус іноземців та осіб без громадянства
15:03
Правовий статус іноземців та осіб без громадянства
   Положення про права, свободи й обов’язки іноземних громадян і осіб без громадянства зафіксовані статтею 26 Конституції України, яка встановлює, що іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов’язки,  як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України.
   Засади правового статусу іноземців та осіб без громадянства в Україні визначено і ст. 2 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».
   Іноземці та особи без громадянства мають ті ж права і свободи та  виконують ті ж обов'язки, що і громадяни України, якщо інше не передбачено  Конституцією,  законами України, а також міжнародними договорами України.
   Іноземці  та  особи  без громадянства є рівними перед законом незалежно  від  походження, соціального і майнового стану, расової та  національної  належності,  статі,  мови, ставлення до релігії, роду і характеру занять, інших обставин.
   Якщо іноземною державою встановлено обмеження щодо реалізації прав і свобод громадянами України, Кабінет Міністрів України  може прийняти рішення про встановлення відповідного порядку  реалізації прав і свобод громадянами цієї держави на  території  України.  Це рішення набирає чинності після його опублікування. Воно може  бути скасовано, якщо відпадуть підстави, за яких воно було прийнято.
   Здійснення  іноземцями та особами без громадянства своїх прав і   свобод  не  повинно  завдавати  шкоди  національним  інтересам України,  правам,  свободам  і  законним  інтересам її громадян та інших осіб, які проживають в Україні. 
   Законодавством України іноземцям гаратнується недоторканість особи, житла, таємниця листування, телефонних розмов і телеграфних повідомлень, повага їхньої гідності нарівні з громадянами України.
   Основні права, свободи та обов’язки іноземців викладені в розділі ІІ Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», зокрема іноземці мають право:займатися в Україні інвестиційною, зовнішньоекономічною та іншими видами підприємницької діяльності, передбаченими законодавством України;   на трудову діяльність; на відпочинок; на охорону здоров’я; на соціальний захист; на житло; мати у власності будь-яке майно, успадковувати й заповідати його, а також мати особисті немайнові права; на освіту; на користування досягненями культури; на свободу совісті; на звернення до суду та інших державних органів для захисту своїх  особистих, майнових та інших прав.
   Іноземці зобов’язані: поважати та дотримуватися Конституції України та законів України; шанувати традиції та звичаї України; здійсненням своїх прав і свобод не завдавати шкоди національним інтересам України, правам, свободам і законним інтересам її громадян та інших осіб, які проживають в Україні; дбайливо ставитися до наданого їм житла, дотримуватися правил користування житловими приміщеннями; під час навчання в закладах освіти України дотримуватись обов’язків учнів та студентів відповідно до законодавства України; дбайливо ставитися до пам’яток історії, культури, інших культурних цінностей; поважати почуття громадян України та інших осіб у зв’язку з їхніми редігійними переконаннями; дотримуватися визначених законодавством України обов’язків у шлюбних і сімейних відносинах. 
     Іноземці  та  особи  без громадянства зобов'язані поважати та дотримуватися  Конституції  і  законів України, шанувати традиції та
звичаї народу України.
   МРУЮ

Переглядів: 4161 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024