Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » 2011 » Липень » 5 » Обмеження щодо роботи близьких осіб
16:48
Обмеження щодо роботи близьких осіб
      Ст. 9 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» встановлено обмеження щодо роботи близьких осіб. Зокрема, особи, які відповідно до ст. 5 даного закону є суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення не можуть мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути  безпосередньо  підпорядкованими  у  зв'язку   з   виконанням повноважень близьким їм особам.
 Відповідно до абзацу другого частини 1 статті 1 Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції" близькі особи - це подружжя, діти, батьки, рідні брати та сестри, дід, баба, онуки, усиновлювачі, усиновлені та інші особи, які спільно проживають, пов"язані спільним побутом і мають взаємні права та обов"язки із суб"єктами відповідальності за корупційні правопорушення.
Особи, які є суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення зобов'язані повідомити керівництво органу,  на посаду в якому вони претендують, про працюючих у цьому органі близьких їм осіб.
   Однак, дані обмеження не поширюються на:
   1) народних засідателів і присяжних;
  2) близьких   осіб,  які  безпосередньо  підпорядковані  один одному у зв'язку з перебуванням кожного з них на виборній посаді;
  3) осіб,  які  працюють  у  сільській  місцевості,   гірських населених пунктах;
  4) осіб,  які  працюють  в  галузі освіти,  науки,  культури, охорони здоров'я, фізичної культури та спорту;
  5) інших осіб, визначених законодавством.
  У разі виникнення обставин,  що порушують  встановлені обмеження  відповідні особи,  близькі їм особи вживають заходів щодо усунення таких обставин у п'ятнадцятиденний строк.
  Якщо в зазначений строк ці обставини добровільно не  усунуто, відповідні  особи  або близькі їм особи в місячний строк з моменту виникнення обставин підлягають переведенню в установленому порядку на іншу посаду, що виключає безпосереднє підпорядкування. 
   У разі неможливості такого переведення особа, яка перебуває у підпорядкуванні, підлягає звільненню із займаної посади.
 Також особам, які є суб’ктами відповідальності за корупційні правопорушення забороняється брати  участь  у роботі   колегіальних   органів   під  час  розгляду  питань  щодо призначення на посаду близьких їм осіб та у будь-який інший спосіб впливати на прийняття такого рішення.

   Підготувала:
   провідний спеціаліст МРУЮ
   Аліна Шабліста
Переглядів: 5422 | Додав: АЛЯ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024