Миколаївське районне управління юстиції

  

Головна | Мій профіль | Вихід
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Правова допомога
konkurs advokatiw 5
Статистика
Головна » Архів матеріалів

14 жовтня о 17.00 годині у м.Миколаєві біля пам’ятника Степанові Бандері відбулося  урочисте віче,  приурочене 72-ій річниці створення УПА. Від учасників зібрання було покладено квіти до пам’ятника Степанові Бандері та могили вояків УПА на Миколаївському кладовищі. На урочистостях були присутні голова райдержадміністрації Василь Шимко, голова районої ради Ольга Жила, заступник міського голови Володимир Паньків, начальник управління юстиції Василь Козловський та представники інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в Миколаївському районі.

У концертній програмі виступили народна хорова капела «Ліра» Народного Дому с.Дроговиж (керівник Тарас Чупик), народний сімейний ансамбль Гриців  Народного Дому с.Розвадова та інші. 

Урочистості продовжились у міському Палаці культури, де відбулося відкриття виставки зброї, якою користувалися повстанці УПА,  та виставки творчих робіт миколаївчан.

Переглядів: 820 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Інформація щодо прав та обов'язків, соціального та правового захисту військовозобов'язаних, призваних на військову службу у зв'язку з мобілізацією, резервістів, а також військовослужбовців, прийнятих на військову службу в добровільному порядку (за контрактом)

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України відповідно до статті 1Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" є конституційним обов'язком громадян України.

Військовий обов'язок включає, зокрема, прийняття на військову службу в добровільному порядку (за контрактом), призов на військову службу, проходження служби у військовому резерві.

Права та обов'язки, соціальний та правовий захист військовозобов'язаних, призваних на військову службу у зв'язку з мобілізацією, та резервістів

Обов'язки громадян щодо здійснення мобілізаційних заходів визначено Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Згідно зі статтею 22 цього Закону військовозобов'язані зобов'язані з'являтися за викликом до військових комісаріатів (військовозобов'язані Служби безпеки України - за викликом Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України) для постановки на військовий облік та визначення призначення на воєнний час.

Під час мобілізації та переведення Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту на штати воєнного часу громадяни (крім тих, які проходять службу у військовому резерві), зобов'язані з'явитися на збірні пункти у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних посвідченнях, повістках або розпорядженнях військових комісарів (військовозобов'язані Служби безпеки України - керівників органів, де вони перебувають на військовому обліку, військовозобов'язані Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - керівників відповідних органів управління центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту). Резервісти зобов'язані з'явитися до військових частин у строки, визначені командирами військових частин, в яких вони проходять службу у військовому резерві.

Громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу уповноваженої посадової особи.

 

Переглядів: 4864 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 14.10.2014 | Коментарі (0)

10-11 жовтня начальник Миколаївського районного управління юстиції В.М. Козловський із працівниками взяв участь в заходах щодо перепоховання провідника Львівського Крайового Проводу ОУН-УПА Євгена-Андрія Пришляка на Личаківському кладовищі.

10 жовтня 2014 року відбулось прощання з провідником Львівського Крайового Проводу ОУН-УПА Євгеном-Андрієм Пришляком у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в м.Миколаєві.

11 жовтня 2014 року відбулось урочисте перепоховання останків Євгена-Андрія Пришляка на полі почесних поховань No67 та громадська панахида.

Нагадаємо, Євген Пришляк народився 13 грудня 1913 року у м. Миколаєві Львівської області. Провідний діяч Українського визвольного руху. Був активним членом ОУН-УПА (провідником Львівського крайового проводу ОУН-УПА), за що його неодноразово ув’язнювали під час польської, німецької та більшовицької окупацій. Найдовший термін склав 25 років у пермському концтаборі за часів Радянського Союзу. Помер Євген Пришляк 3 грудня 1987 року в рідному місті Миколаєві.

Переглядів: 989 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 13.10.2014 | Коментарі (0)

З нагоди професійного свята – Дня юриста , 8 жовтня 2014 року у Головному управлінні юстиції у Львівській  області відбулась урочиста нарада за участі представників Львівської ОДА, Львівської міської ради, представників громадських організацій та працівників районних управлінь юстиції Львівської області.

Начальник Миколаївського районного управління юстиції Козловський В.М.  був нагороджений грамотою Львівської обласної ради «За вагомий особистий внесок у реалізацію правової політики, високий професіоналізм в утвердженні принципу верховенства права  та з нагоди Дня юриста». Начальник реєстраційної служби Миколаївського районного управління юстиції Данилко І.І. нагороджений грамотою Головного управління юстиції у Львівській області

 
 
 

Переглядів: 952 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 09.10.2014 | Коментарі (0)

Законодавством України, зокрема ст. 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» визначено, що  тимчасово окупована територія України є невід’ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України.
Які території належать до тимчасово окупованих:
1) сухопутна територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, внутрішні води України цих територій;
2) внутрішні морські води і територіальне море України навколо Кримського півострова, територія виключної (морської) економічної зони України вздовж узбережжя Кримського півострова та прилеглого до узбережжя континентального шельфу України, на які поширюється юрисдикція органів державної влади України відповідно до норм міжнародного права, Конституції та законів України;
3) повітряний простір над територіями, зазначеними у пунктах 1 і 2 цієї частини.
На тимчасово окупованій території на строк дії Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», поширюється особливий правовий режим перетину меж тимчасово окупованої території (детальніше розглянемо у наступному питанні), вчинення правочинів, проведення виборів та референдумів заборонено (парламентські вибори у мажоритарних округах півострову більше проводитись не будуть, навіть у разі дострокового припинення повноважень обраних там раніше депутатів.).
На тимчасово окупованій території забороняється діяльність, що підлягає держрегулюванню (ліцензування, отримання дозвільних документів, сертифікація та інша) господарська діяльність, ввезення та/або вивезення товарів військового призначення, організація залізничних, автомобільних, морських, річкових, поромних, повітряних сполучень. Заборонено також користування державними ресурсами, в тому числі природними, фінансовими і кредитними, заборонено здійснення грошових переказів, а також фінансування або інше сприяння вищепереліченої діяльності.
Належна до держрегулювання госпдіяльність допускається у випадках, якщо вона відповідає державним інтересам України, мирному врегулюванню конфлікту, деокупації чи гуманітарним цілям.

 

Матеріал взято із http://www.i-law.kiev.ua/?p=1118

 

Переглядів: 838 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

30 вересня , в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей. Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року.  І тому, 30 вересня 2014 року у приміщенні Миколаївської районної державної адміністрації відбулася інформаційно-методична нарада Миколаївського  районного управління юстиції, СКМСД, СуСД, МРЦСССДМ, відділу освіти  присвячена Дню усиновлення в Україні. Спеціаліст І категорії Миколаївського районного управління юстиції Дмитречко В.М.  доповів щодо правового статусу дітей сиріт. Також виступили з доповідями Цибульська З.Я., Бова І.В., Юнак Ю.Я., Клим Г.В., Лутчин Т.Я.,  Лобик О.П. та інші. 

В День усиновлення в Україні прийнято дякувати від імені усього суспільства усиновителям, співробітникам дитячих будинків та комісій з усиновлення. День усиновлення в Україні є ще одним важелем захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки.

Переглядів: 923 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0)

 

Бібліотекар – це талант і творчість,

це мистецтво спілкування

 

Є у вересні особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди у приміщенні Миколаївської бібліотеки відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь: голова Миколаївської районної ради О.В. Жила, керівник відділу культури І.І. Іваночко та  працівники Миколаївського районного управління юстиції. Після святкового виступу учнів, окремим працівникам бібліотечної системи було вручено подяки за тісну співпрацю з управлінням юстиції та цінні подарунки.

 З нагоди професійного свята Миколаївське РУЮ  щиро вітає  колектив бібліотеки з цим чудовим святом і бажає міцного здоров'я, щирих посмішок і фахових звершень!

 

 

Переглядів: 1150 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

Корупція як соціальне явище

На думку багатьох міжнародних та українських експертів корупція є сьогодні в Україні найважливішою проблемою, більш того, головною загрозою нормального розвитку суспільства. В умовах тотальної корумпованості всіх галузей влади на всіх рівнях принципово неможливо вирішити жодної соціальної, економічної, політичної проблеми. Негативні наслідки, породжувані цим явищем, не тільки перешкоджають прогресивному, поступальному розвитку суспільства, але й являють серйозну загрозу інтересам національної безпеки країни. Найбільш проблемною характеристикою явища корупції стало те, що воно почало сприйматись на повсякденному рівні як суспільна норма, хоча на рівні вербальних висловлень більшість населення декларативно підтримує думку про небезпечність цього явища.

Існуюча амбівалентність в суб’єктивному сприйнятті явища корупції породжує, на нашу думку, не тільки проблеми функціонального характеру, але й структурного – якщо у суспільній свідомості сприйняття корупції в якості норми («нормального» засобу вирішення проблем) набуде стійкої лояльної орієнтації, це одразу легітимізує відповідні соціальні структури, до речі, тіньові як результат відповідних соціальних практик. Зароджуючись, наприклад, в економіці, стереотипи тіньової поведінки проникають в інші сфери суспільного життя – політику, сферу державного управління, органі правопорядку, СМК, освіту та ін. Отже, корупція здатна до постійної мімікрії та самовідтворення.

Переглядів: 1384 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (0)

Миколаївське районне управління юстиції повідомляє, що з 29 вересня  по 03 жовтня 2014 року буде проведено Всеукраїнський тиждень правових знань «Подолання корупції в судовій системі», на виконання пункту 20 розділу ІІІ Національної програми правової освіти населення, затвердженої Указом Президента України від 18 жовтня 2001 року №992 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2014 року №828-р «Про деякі заходи щодо сприяння утвердженню доброчесності в судовій системі», з метою створення належних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, підвищення правової культури громадян, а також сприяння підвищенню рівня правової освіти населення, створення належних умов, щодо набуття громадянами правових знань,  та  наказу Головного управління юстиції у Львівській області від 23 вересня 2014 року № 17/45 «Про проведення Всеукраїнського Тижня правових знань «Подолання корупції в судовій системі» з 29 вересня по 03 жовтня 2014 року.

В рамках Всеукраїнського тижня правових знань будуть проведені: правові конкурси, вікторини, засідання круглих столів, семінари, бесіди.

Переглядів: 962 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)

Правові та організаційні основи попередження насильства в сім’ї

Правові та організаційні основи попередження насильства в сім’ї

Здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, протидія та запобігання будь-яким його проявам, надання правової допомоги особам, які потерпають від насильства в сім’ї тощо мають законну підтримку на рівні держави.
Так, Законом України «Про попередження насильства в сім’ї» визначено органи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, їхні повноваження та відповідальність осіб, які вчинили насильство в сім’ї. Крім цього, розпорядженням Кабміну від 01.12.2010р. № 2154-р затверджено План заходів з проведення Національної Кампанії «Стоп насильству» на період до 2015 року, у відповідності до якого необхідно проводити інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на протидію усім формам насильства та інформувати широкі верстви населення про правові основи запобігання та протидії насильства в сім’ї та про види допомоги особам, які потерпають від такого роду посягань.

Переглядів: 1023 | Додав: Дмитречко_В_М | Дата: 22.09.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 43 44 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Сайти
Корисні посилання
 

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright MyCorp © 2024